SASHIMISALAT MED LAKS OG PONZUSAUS

Sashimisalat med laks, mango og avokado

Sashimi av laks er noe av det beste jeg får, og serverer den gjerne i en salat, slik at den metter litt mer. Dette er kjapp og god sommermat, som jeg også laget på God Sommer Norge på TV2 i kveld! Klikk deg gjerne inn HER for å se innslaget.

Som hovedrett til 2-3 eller smårett til 4 trenger du omtrent:

SASHIMISALAT

  • ca. 300 g laksefilet, i skiver på skrå
  • ca. 150 g småbladsalat
  • 2 vårløk, i staver på skrå
  • 1 mango, i skiver
  • 1-2 avokado, i skiver
  • frisk koriander
  • sesamfrø, ristet

PONZUSAUS

  • 1/2 dl soyasaus
  • ca. 1/2 lime, saften
  • ca. 2 ss riseddik
  • 1-2 ss sukker (smak til)
  • ½-1 rød chili, finhakket
  • 2-3 hvitløkfedd, finhakket
  • frisk koriander, finhakket

Sashimisalat med laks, mango og avokado

Begynn med ponzusausen, slik at alle de gode smakene får satt seg. Bland sammen ingrediensene til sausen i en liten bolle. Smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og det syrlige, og tilsett chili og hvitløk etter hvor sterkt du ønsker det. Sausen kan gjerne tilberedes i god tid før den skal serveres.

Rist sesamfrø i en tørr stekepanne og sett til side.

Fordel småbladsalaten og vårløken i en vid bolle med lave kanter, eller direkte på tallerkener. Skjær ut den harde kjernen i mangoen ved hjelp av en mangodeler eller kniv, og del mangoen opp i passende biter, som du fordeler oppå salaten. Del avokadoen i to, ta ut steinen og bruk en skje for å løsne avokadoen fra skallet. Skjær opp i passende biter og fordel oppå salaten.

Så står laksen for tur. Sjømat som skal nytes rå skal i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer før den skal tilberedes, men norsk oppdrettslaks (som Salma og andre vakuumpakkede fileter) kan tas direkte fra pakken. Skjær laksen opp i jevnstore skiver på skrå, ca. 3 mm tykke. Fordel laksen i salaten. Strø de ristede sesamfrøene over laksen og ha over litt fersk koriander.

Sashimisalat med laks, mango og avokado

Serveres umiddelbart med ponzusausen som tilbehør. Drypp gjerne noe av sausen over salaten, og server resten i en liten skål.

VELBEKOMME!


, , , , , , ,

2 Kommentarer

  1. Anne 11. september 2016 at 13:34 #

    Nydelig – Jeg pleier å lage noe lignende stadig vekk, og dette er snadder ! 🙂

  2. Marte Aleksandra 13. februar 2017 at 16:38 #

    Kor får man kjøpt mangokutter? Såg jo genialt ut!

Legg igjen en kommentar