OVNSBAKT GULROTSUPPE MED GULROTCHIPS

Bakt gulrotsuppe

Gulrotsuppe faller alltid i smak, og dersom du baker gulrøttene i stekeovnen noen minutter før du koker dem ferdig i kraften, får de en helt spesiell sødme og dybde. Prøv det du også! Som hovedrett til 3 eller forrett til 6 trenger du omtrent:

GULROTSUPPEN

  • ca. 700 g gulrøtter, i jevnstore biter
  • 1 stor rødløk, i 4 båter
  • olivenolje
  • 8 dl god kyllingkraft (eller grønnsakskraft hvis du vil lage en vegetarisk suppe)
  • 2 ts finrevet fersk ingefær
  • 1 appelsin, saften (ca. 1 dl)
  • ca. 150 g crème fraîche
  • kajennepepper og salt

TILBEHØR

  • 1 stor gulrot, i tynne staver
  • 4 ss crème fraîche
  • frisk koriander (eller andre friske krydderurter, hvis du har)
  • kajennepepper
  • godt brød (for eksempel eltefri focaccia)

Bakt gulrotsuppe

Skrell gulrøtter og løk, skjær opp i jevnstore biter og fordel på et bakepapirkledd bakebrett. Ringle over litt olivenolje, krydre med salt og pepper, og bak grønnsakene midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i ca. 30 minutter. (Alternativt kan du hoppe over ovnsbakingen og gå rett til neste avsnitt, men må da påregne noe lengre koketid.)

Ha de bakte grønnsakene i en gryte, sammen med kraft, ingefær og appelsinjuice. La suppen koke i ytterligere 10-15 minutter til gulrøttene er helt møre. Kjør suppen i en blender eller bruk stavmikser, til du har en jevn suppe. Spe eventuelt med mer kraft dersom suppen virker tykk. Smak til med crème fraîche, kajennepepper og eventuelt litt salt.

Bakt gulrotsuppe

Mens suppen koker kan du gjøre klart garnityret. Skrell gulroten og skjær den opp i tynne, jevnstore staver (ca. 3 mm). Stek gulrotstavene i litt olivenolje eller smør, til de er gylne og sprø. Dryss over litt flaksalt og la gulrotstavene renne av på litt kjøkkenpapir.

Server suppen med en klatt crème fraîche, gulrotchips, et lite dryss kajennepepper og gjerne litt koriander. Som tilbehør smaker det godt med for eksempel eltefri focaccia eller krutonger.

Bakt gulrotsuppe

TIPS

  • Suppen blir aller best dersom du benytter en god kraft. Har du ikke det tilgjengelig kan du erstatte kraften med utblandet fond (etter anvisningen på etiketten).
  • Sprøstekt bacon eller chorizo smaker også godt i denne suppen, sammen med eller istedet for gulrotchipsen.

VELBEKOMME!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, ,

10 Kommentarer

  1. Laila 3. mai 2016 at 11:52 #

    Ser nydelig ut! Gleder meg til å prøve.

    • Trine ;) 3. mai 2016 at 12:21 #

      😉

  2. Katja 3. mai 2016 at 12:55 #

    Elsker gulrotsuppe!
    Gleder meg til å prøve denne varianten i kveld:)

  3. Torunn 3. mai 2016 at 15:34 #

    Hvordan lager du en god kraft?😊

  4. Christina Aandal 10. mai 2016 at 14:55 #

    700 g ferdig skrelt eller 700 g før de skrelles? 😊

  5. Line Åkerøy 18. mai 2016 at 18:10 #

    Hei Trine!
    Takk for en (av mange) knallgod oppskrift! Takk for st du inspirerer og tar fine bilder så maten ser fristende ut og man får lyst til å prøve!
    Har prøvd mange av dine oppskrifter og de er til stor glede og inspirasjon.
    Ha en fortsatt fin uke!
    Line

  6. Jenny 12. juni 2016 at 00:29 #

    Hatt gjester på suppa med tilbehør i dag. Sammen med det eltefrie focaccia brødet ble det et velsmakende måltid. Er alltid innom bloggen din når jeg skal ha gjester og finner som regel noe å lage. Takk for velsmakende retter.

  7. Kjersti 27. september 2016 at 11:00 #

    Denne var fantastisk! Etter at jeg startet å lage oppskriftene fra bloggen og bøkene dine har jeg fått et gourmét-stempel hos mannen. Vi er begge veldig fornøyd med det 😉

    • Trine ;) 28. september 2016 at 11:51 #

      Så hyggelig å høre! 🙂

  8. Åse 27. september 2016 at 13:04 #

    Den er også veldig god med litt søtpotet oppi 🙂

Legg igjen en kommentar