Gulrotsuppe faller alltid i smak, og dersom du baker gulrøttene i stekeovnen noen minutter før du koker dem ferdig i kraften, får de en helt spesiell sødme og dybde. Denne rette passer bra som hovedrett til 3 eller som forrett til 6. Prøv den du også!

Ingredienser

GULROTSUPPEN

700 g gulrøtter , i jevnstore biter
1 rødløk , i 4 båter
olivenolje
8 dl kyllingkraft (eller grønnsakskraft hvis du vil lage en vegetarisk suppe)
2 ts ingefær , finrevet
1 appelsin , saften (ca. 1 dl)
150 g crème fraîche
salt (smak til)
kajennepepper (smak til)

TILBEHØR

1 gulrot , i tynne staver
4 ss crème fraîche
frisk koriander eller andre friske krydderurter, hvis du har
kajennepepper
godt brød , for eksempel eltefri focaccia

SLIK GJØR DU

Bakt gulrotsuppe

Skrell gulrøtter og løk, skjær opp i jevnstore biter og fordel på et bakepapirkledd bakebrett. Ringle over litt olivenolje, krydre med salt og pepper, og bak grønnsakene midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i ca. 30 minutter. (Alternativt kan du hoppe over ovnsbakingen og gå rett til neste avsnitt, men må da påregne noe lengre koketid.)

Ha de bakte grønnsakene i en gryte, sammen med kraft, ingefær og appelsinjuice. La suppen koke i ytterligere 10-15 minutter til gulrøttene er helt møre. Kjør suppen i en blender eller bruk stavmikser, til du har en jevn suppe. Spe eventuelt med mer kraft dersom suppen virker tykk. Smak til med crème fraîche, kajennepepper og eventuelt litt salt.

Mens suppen koker kan du gjøre klart garnityret. Skrell gulroten og skjær den opp i tynne, jevnstore staver (ca. 3 mm). Stek gulrotstavene i litt olivenolje eller smør, til de er gylne og sprø. Dryss over litt flaksalt og la gulrotstavene renne av på litt kjøkkenpapir.

Server suppen med en klatt crème fraîche, gulrotchips, et lite dryss kajennepepper og gjerne litt koriander. Som tilbehør smaker det godt med for eksempel eltefri focaccia eller krutonger.

Bakt gulrotsuppe

TIPS

 • Suppen blir aller best dersom du benytter en god kraft. Har du ikke det tilgjengelig kan du erstatte kraften med utblandet fond (etter anvisningen på etiketten).
 • Sprøstekt bacon eller chorizo smaker også godt i denne suppen, sammen med eller istedet for gulrotchipsen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine!
  Takk for en (av mange) knallgod oppskrift! Takk for st du inspirerer og tar fine bilder så maten ser fristende ut og man får lyst til å prøve!
  Har prøvd mange av dine oppskrifter og de er til stor glede og inspirasjon.
  Ha en fortsatt fin uke!
  Line

 2. Hatt gjester på suppa med tilbehør i dag. Sammen med det eltefrie focaccia brødet ble det et velsmakende måltid. Er alltid innom bloggen din når jeg skal ha gjester og finner som regel noe å lage. Takk for velsmakende retter.

 3. Denne var fantastisk! Etter at jeg startet å lage oppskriftene fra bloggen og bøkene dine har jeg fått et gourmét-stempel hos mannen. Vi er begge veldig fornøyd med det 😉

 4. Jeg har melkeallergi, kan jeg bruke kokosmelk i suppen i stedet for creme fraiche? Evt tilsette litt lime og hvor stor mengde bør jeg prøve?

 5. Hei! Tenker å prøve å lage denne til en navnedagfeiring med en del gjester. Noen tips til hvordan gjøre det på best mulig måte? Hva kan jeg for eksempel gjøre dagen i forveien (bake gulrøttene og løken?), så jeg slipper å stresse mye med matlaging på selve dagen?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste