Norske rotgrønnsaker og epler er endelig i sesong, og nå er det bare å lange innpå i bøtter og spann! På menyen i dag står det en deilig sellerirotsuppe som har fått selskap av eple og bacon.

Ingredienser

Suppen

500 g sellerirot , i terninger
2 poteter , i terninger
2 sjalottløk , finhakket
2 vårløk , strimlet
2 ss smør eller nøytral olje
6 dl grønnsaksbuljong eller utblandet fond
4 dl melk
1/2 sitron , saften (smak til)
salt
kajennepepper

Garnityr

150-200 g bacon , i terninger
1 eple , i terninger
1 selleristilk , finsnittet
frisk timian
ekstra virgin olivenolje

SLIK GJØR DU

Sellerirotsuppe med eple og bacon

Skrell og del sellerirot og poteter i jevnstore biter. Fres grønnsakene i smør eller olje, sammen med vårløk og sjalottløk. Tilsett buljong og la det hele småkoke til grønnsakene er møre, etter ca 15 minutter. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser.

Tilsett melk til suppen får ønsket konsistens. Ønsker du en litt mer ”festkledd” suppe kan du erstatte noe av melken (ca. 1 1/2 dl) med kremfløte eller creme fraiche. Gi suppen et forsiktig oppkok og smak deretter til med salt og kajennepepper.

Sellerirotsuppe med eple og bacon

Mens grønnsakene står og putrer, sprøsteker du baconterningene i en stekepanne. Mot slutten av steketiden tilsetter du eplebiter og selleristang. La det surre med ca. ett minutt. Sett til side.

Ha suppen i dype tallerkener og fordel bacon- og epleblandingen over. Drypp litt av din beste olivenolje over og gi gjerne suppen et dryss med frisk timian. Server suppen med godt brød som tilbehør, for eksempel focaccia.

Sellerirotsuppe med eple og bacon

VARIASJONSTIPS

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette ble årets valgsuppe. Smakte fantastisk. Jeg synes at det er kjekt å lage mat, men kjipt å finne på «hva». Tusen takk til deg Trine for masse inspirasjon!

 2. Tusen takk for inspirasjon og disse fantastiske oppskriftene. Du viser virkelig at det ikke trenger å være komplisert å lage god mat fra bunnen! Thanks 🙂

 3. hallo! Kunne du forklart hvorfor grønnsakene skal freses før buljongen tilsettes? Hva oppnår en ved dette. Kan en ikke bare koke grønnsakene uten?

 4. Jeg får aldri til å lage suppe – UNTIL NOW 😀 Kjempegod! Elsker simpelthen bloggen din, og sverger til ukesmenyene dine. Gir meg ikke før jeg har laget alle rettene dine! Samboer er overlykkelig, og jeg har fått kallenavnet «kokken» 🙂 🙂 – Så takk!! 😀

  1. Så bra! Gøy å høre at både du og samboeren er så fornøyde. Kjempeflink er du! Det er i overkant av 1700 oppskrifter på bloggen, så da har du noe å henge fingrene i fremover! Takk til deg også, for hyggelig, motiverende og morsom tilbakemelding!

 5. Fantastisk god suppe som vi har hatt til middag i dag….mmm…..så god smak…..den skal lages og serveres gjester neste gang !

 6. Jeg lagde denne suppa for første gang i dag, HELT NYDELIG!!! Skal garantert lages igjen 🙂
  Takk for alle de gode oppskriftene dine Trine. Vit at ganske mange av mine middager nå om dagen er hentet fra bloggen din!

 7. Kjempegod og enkel suppe! Jeg hadde i litt purre også, og følte den trengte en dæsj sitron og litt crème fraiche. Ble perfekt!

 8. Fyldig og deilig suppe og velsmakende garnityr! 🙂 nok en vinner på middagsbordet! Jeg serverte suppen med ekstra syltede sellerirotbiter og butterdeigssnurrer med ost. Helt perfekt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste