MORMORS EPLEKAKE V. 2.0

Det er tid for norske epler, og på denne tiden av året er eplekaken fra 2008 en av de mest populære oppskriftene her på bloggen. Oppskriften har jeg fått fra min mormor, og dette er en kjapp, enkel og god eplekake, som jeg tipper de fleste har smakt i en eller annen variant tidligere. Innlegget er fra bloggens spede barndom, da jeg var i mammapermisjon og kun hadde et enkelt kompaktkamera til å ta bilder med. Her kommer den derfor i ny og oppjustert versjon, med litt mindre sukker og tilpasset en springform på ca. 24 cm, og ikke minst med nye bilder.

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 10-12 kakestykker
  • Time: ca. 1 time + hviletid
  • Kjøkken:
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

200 g smør
150 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 epler , i båter
2 ss perlesukker (ca.)
1 ts malt kanel (ca.)
1 neve mandler hakkede (kan sløyfes)
3 dl kremfløte eller vaniljeis

SLIK GJØR DU

 

Mormors eplekake

Finn frem en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper) og rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Sikt i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og rør det hele forsiktig sammen. Ha deigen i smurt springform, ca. 24 cm i diameter, og glatt ut røren i formen og ca. 1 cm opp langs kanten.

Mormors eplekake

Skrell eplene, ta ut kjernehusene og del dem opp i jevnstore båter. Fordel eplebåtene i formen. Dryss over perlesukker og kanel (og eventuelt mandler), og stek kaken på nederste rille ved 180 grader (over- og undervarme) i ca. 40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Bruk gjerne en fyrstikk eller kakepinne for å sjekke om kaken er ferdigstekt (det skal ikke henge røre igjen på pinnen når du stikker den midt inni kaken).

Servér eplekaken lunken med litt stivpisket kremfløte eller vaniljeis, og med en god kopp kaffe til.

 

Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet, og kan gjerne fryses. Varm den gjerne noen minutter i stekeovnen (150-175 grader varmluft) før servering.

VELBEKOMME!

  1. Blir denne god laget på glutenfritt mel og Tagatesse? For dere som ikke vet hva Tagatesse er det så er det et alternativ til sukker som kjøpes i helsekost forretninger.

  2. Hei!

    Denne så deilig ut! Kan man ha både epler og pærer i? Har du ev. en oppskrift å anbefale for å få brukt opp sesongens pærer?

    Mvj Maja.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits