ITALIENSKE KJØTTBOLLER I TOMATSAUS

Italienske kjøttboller og tomatsaus

Hvis du i likhet med meg har en forkjærlighet for deilige kjøttboller med smak av Italia, kan du bare begynne å glede deg til disse saftige godbitene. De serveres i en enkel, men smakfull tomatsaus, hvor kvaliteten på råvarene er avgjørende for om du får et bra resultat eller ikke. Jeg har her benyttet Mutti hermetiske tomater, finhakkede. I boksene fra Mutti finner du italienske tomater av høy kvalitet og som er gode på smak. Denne retten kan du nyte til lunsj, middag – eller du kan lage kjøttbollene litt mindre og servere dem som en del av en fingematbuffet. Til 5-6 middagsporsjoner trenger du omtrent:

ITALIENSKE KJØTTBOLLER

 • 800 g karbonadedeig (eller kjøttdeig)
 • 2 egg
 • 3 hvitløksfedd, finhakket
 • 3-4 ss hakkede friske urter (persille og/eller basilikum)
 • 4 ss finrevet parmesan
 • 6 ss panko/brødrasp
 • salt og pepper

TOMATSAUS

 • 2 bokser Mutti hermetiske tomater, polpa (800 g)
 • 1 liten rødløk, finhakket
 • 2 hvitløksfedd, finhakket
 • lit sukker
 • salt og pepper

TOPPING

 • 1 mozzarella (ca. 125 g)
 • friske basilikumblader

Italienske kjøttboller og tomatsaus

Ha karbonadedeigen i en bolle og tilsett alle ingrediensene. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok (eller bruk hendene) og bland godt sammen. Krydre med salt og pepper. Du skal nå ha en deig som skal være myk og lett å forme. Tilsett eventuelt litt melk eller vann dersom du synes deigen er litt fast eller litt mer panko dersom du synes den er for løs. Bruk to skjeer (dyppet i kaldt vann) og form jevnstore kjøttboller, ca. 12-16 stykker (lag dem gjerne litt mindre dersom du skal benytte dem i en buffet eller lignende). Stek kjøttbollene i en blanding av smør og nøytral olje (i to omganger), til de har en fin stekeskorpe. Kjøttbollene skal ikke være gjennomstekte enda, siden de også skal en liten tur inn i stekeovnen. Fordel kjøttbollene i en ildfast form, ca. 32 x 22 cm.

Italienske kjøttboller og tomatsaus

Fres løk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk, men ikke så lenge at hvitløken tar farge. Tilsett de hermetiske tomatene, kok opp, og smak til med sukker, salt og pepper. La sausen stå å putre uten lokk i ca. 10 minutter og fordel den deretter over kjøttbollene. Riv mozzarellaen med hendene og fordel osten over sausen og kjøttbollene.

Italienske kjøttboller og tomatsaus

Stekes midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i 15-20 minutter, til osten begynner å bli gyllen. Fordel gjerne litt frisk basilikum over formen og server den sammen med ønsket tilbehør, for eksempel nykokt pasta eller godt brød, og gjerne sammen med en grønn salat.

Italienske kjøttboller og tomatsaus

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen A/S, som blant annet forhandler Mutti hermetiske tomater i ulike varianter. Mutti hermetiske tomater får du kjøpt på bla. Kiwi, Meny, Coop, Kolonial og Rema 1000. 


, , , ,

12 Kommentarer

 1. Signe 14. april 2016 at 12:44 #

  Går det an å steike kjøttbollene i steikeovnen i stedet for steikepannen? 🙂

  • Siv Anita 25. februar 2017 at 15:06 #

   Hei, det går helt fint å steke disse i stekovnen. Jeg brukte 225 grader og stekte dem i 10 min. Da er de ikke helt gjennomstekte og fine til å bare putte i tomatsausen og steke seg ferdig i den. Jeg opplever at bollene blir mer saftig når jeg ikke gjennomsteker de før jeg puter de i ovenen.

   Lykke til.

 2. Hanne 15. april 2016 at 20:45 #

  Å herligheeeeeet så nydelig dette smakte !!! Har akkurat kost oss med dette ❤️

 3. Anne 17. april 2016 at 13:05 #

  Kan kjøttbollene lages på forhånd og fryses? For så å lage sausen og steke de i stekeovnen den dagen de skal serveres?

 4. Kristin 19. april 2016 at 13:51 #

  Hei. Takk for supre middagstips.

  Jeg har en kommentar til «kvalitetstomatene». Jeg har nå spist meg gjennom hver eneste boks med tomater som finnes. Jeg elsker tomater og har spist tomatsuppe laget av bokstomater, sitronzest, peperoncino, salt/sukker og god olivenolje tre, fire ganger i uken siden i sommer.

  Jeg kan overhode ikke smake forskjell på tomater fra Mutti eller Rema, Rimi, Eldorado… Mulig det er min glupskhet etter tomatene som forstyrrer sansene – men billig eller dyrt, helt det samme!

  Vel, sannhet med en liten modifikasjon. Jeg spiste en fra COOP i dag og den syntes jeg smakte litt metall. I alle fall før den hadde kokt en halvtime.

 5. Kristin 19. april 2016 at 13:54 #

  Ok, jeg så nå at det var sponset av mutti.

  Sorry Mutti… Ikke til forkleinelse for nevnte merke altså – den er bare ikke merkbart bedre. De er alle gode.

 6. Line 22. april 2016 at 14:21 #

  Takk for finfin oppskrift. Jeg og min mafia spiste dette til middag i går, og det smakte så godt. Mafiosoen fikk med seg rester i matpakka på jobben idag.

 7. Merethe 27. april 2016 at 22:22 #

  Dette var utrolig godt! Serverte med spagetti og hvitløksbrød til. Kommer definitvt til å lages flere ganger 🙂

 8. Susanne 29. april 2016 at 14:38 #

  Dette var veldig godt! Anbefales!!

 9. Isabella 15. juni 2016 at 18:33 #

  Tusen takk for oppskrift! 😀 Var kjempegodt og perfekt arbeid for to! Her blir det middag for minst 3-4 dager, siden vi bare var to. Men det er perfekt, så har vi noen kjappe middager i fryseren til late dager 🌞

 10. Linda 15. juni 2016 at 23:41 #

  Tusen takk for nydelig oppskrift, falt i smak hos både store og små:)

 11. Siv Anita 25. februar 2017 at 15:08 #

  Tusen takk for kjempe fin og god oppskrift. Jeg har brukt den mange ganger og blir aldri lei. I kveld skal jeg servere den på jentekveld. Deilig.

Legg igjen en kommentar