SUPERSPRØTT FRØKNEKKEBRØD

Supersprø knekkebrød

I dag vil jeg dele oppskrift på et sprøtt og smakfullt knekkebrød, som er like godt på frokostbordet og i matpakken, som på ostebordet. Det smaker også godt som tilbehør til en suppe, eller som en snacks med litt flaksalt på. Mulighetene er mange, og plutselig er boksen tom. Knekkebrødet er spekket med deilige frø og kjerner, og det hele holdes sammen med mandelmel og fiberhusk. Fiberhusk fås kjøpt i helsekostforretninger, og er en glutenfri fiberblanding som suger opp væske og gjør deigen lettere å bearbeide. Knekkebrødene er glutenfrie. Til ca. 40 supersprø knekkebrød trenger du:

 • 200 g solsikkefrø
 • 125 g gresskarkjerner
 • 100 g linfrø
 • 50 g sesamfrø
 • 2 ss mandelmel
 • 2 ss fiberhusk
 • 1 ts salt
 • 5 dl vann

Supersprø knekkebrød

Sett stekeovnen på 160 grader, varmluft. Mål opp og rør de tørre ingrediensene godt sammen, og tilsett deretter vannet. Rør det hele sammen, slik at alt er godt blandet. Røra vil være ganske flytende nå, men la den stå å svelle i ca. 10 minutter, til den er blitt til en «grøtete» masse.

Fordel røren på to bakepapirkledde bakebrett. Bruk en slikkepott eller lignende og stryk røren jevnt utover. Dette er viktig for å få et vellykket resultat, hvis ikke kan knekkebrødene bli ujevnt stekt, og du ender opp med noen brente knekkebrød, mens resten er myke. Det kan derfor være vel verdt å investere noen ekstra minutter i dette arbeidet.

Supersprø knekkebrød

Strø gjerne over litt ekstra med frø/kjerner over knekkebrødene, og gjerne litt maldonsalt over ett av brettene (ypperlig snacks eller tilbehør til en god suppe.

Sett begge brettene i ovnen samtidig, og la dem først steke ved 160 grader i ca. 10 minutter. Bruk pizzahjul eller kniv og del opp i passende biter, for eksempel 4×5 biter på hvert brett, tilsammen 40 knekkebrød. Sett brettene tilbake i stekeovnen og bytt plass ca. hvert 15/20 minutt. Knekkebrødene er ferdige etter ca. 40-60 minutter total steketid, men dette varierer så her må en følge med mot slutten av steketiden.

Dersom du til tross for iherdig innsats med å stryke utover massen jevn likevel har ulik tykkelse på deigen (det har alltid jeg), kan det være lurt å ta ut de tynneste knekkebrødene når de er ferdige, og la de litt tykkere variantene (oftest de som er i midten) få steke litt til, til de er ferdigstekt.

2016-03 Supersprø knekkebrød

Brekk knekkebrødene forsiktig fra hverandre og la dem avkjøles helt på rist. Knekkebrødene oppbevares i tett boks, og er holdbare i flere uker. Nytes med godt pålegg, som tilbehør til ost, sammen med en god suppe – eller alene.

Ta gjerne også en titt på denne videoen for å se hvordan jeg lager knekkebrødene (med utgangspunkt i en annen oppskrift, men hovedprinsippene er de samme).

LYKKE TIL!


, , ,

11 Kommentarer

 1. Janne 20. mars 2016 at 19:48 #

  Hei!
  Eg har funne ein enkel og kjapp måte å få jamne knekkebrød på: Eg fordeler deigen raskt utover bakepapir (som ligg rett på kjøkkenbenken), legg over ein oppklipt plastpose (så den blir eit stort flak som dekkar bakepapiret), klappar deigen ganske jamnt utover med hendane og kjevlar det til slutt (oppå plastposen) så det blir heilt jamnt. For å få fine kantar brukar eg å opne opp den ytterste delen av plastposen (på ei og ei side), brette knekkebrødet dobbelt heilt ytterst, leggje på att plasten og så kjevle på nytt, slik at kantane blir jamne og rette. Dette var litt vanskeleg å forklare; eg håpar det var forståelen… Plastposen brukar eg på nytt på neste brett. Det blir minimalt med søl/oppvask – og fine knekkebrød!
  Tusen takk for at du deler supre oppskrifter i bloggen din – det blir godt alt eg lagar!
  God påske!

 2. Yksi 21. mars 2016 at 08:38 #

  Fantastiskt gott!!

 3. Birgitte 26. mars 2016 at 08:37 #

  Mest sprø knekkebrøda eg har laga! Nam!

 4. Nina 30. mars 2016 at 15:17 #

  Jeg bruker engangshansker og trykker massen utover stekebrettet. På den måten kjenner du godt om det er tykkere noen steder

 5. Mai Lis 13. april 2016 at 23:08 #

  Fantastisk gode knekkebrød. Min favoritt

 6. Kikki Schjølberg 2. januar 2017 at 18:57 #

  Hva er fiberhusk?

  • Anette 17. januar 2017 at 00:39 #

   Fiberhusk får man kjøpt i enkelte matbutikker og i helsekosten. Det er et bindemiddel som gjør at knekkebrøddeigen blir seig og holder seg sammen.

 7. Attia 1. februar 2017 at 15:41 #

  Hej! Har akkurat blitt ferdig med knekkebröd. Nydelig… Men de klistrer fast på bakepapir. Hvordan separerar man de fra bakepapir? Eller ska man spise opp bake papir også

 8. Heidi Bynke 3. juli 2017 at 22:03 #

  Disse så veldig gode ut! Noen anbefalinger ift steketemperatur og tid for en som ikke har varmluft? 🙂

 9. Anne Grethe 23. juli 2017 at 15:34 #

  Noen som vet kalori innhold på disse?

Legg igjen en kommentar