SALAT MED SPEKESKINKE, FIKEN, MOZZARELLA OG RUCCULA

Salat med Tind spekeskinke, fiken og mozzarella

Det er slett ikke mye som skal til for å lage en velsmakende smårett til lunsj eller kvelds, eller som forrett som en del av en bedre middag. Hemmeligheten bak et god resultat ligger i å benytte gode råvarer, og ellers gjøre det enkelt. Kombinasjonen spekeskinke, mozzarella, ruccula og balsamicoeddik er en favoritt. I denne oppskriften har jeg også benyttet ferske fiken, som gjerne kan byttes ut med gode tomater. Som forrett til 4 (eller smårett til 2) trenger du:

  • ca. 100 g god spekeskinke
  • 2 ss pinjekjerner, ristet
  • ca. 50 g ruccula
  • 4 ferske fiken, i båter
  • 1 mozzarella
  • god olivenolje
  • balsamicoeddik
  • flaksalt og nykvernet sort pepper
  • frisk basilikum
  • godt brød

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de er litt gylne. Rens og vask rucculaen og la den renne ordentlig av. Ha den i en bolle og ringle over litt av din beste olivenolje og dryss over litt flaksalt. Bland godt sammen og fordel salaten på 4 tallerkener.

Del fikenene i 4 båter og fordel oppå salaten, sammen med biter av mozzarellaen (riv den med fingrene), skinkeskivene og basilikumblader. Dryss over de ristede pinjekjernene, dra et par drag med pepperkverna over og drypp litt god balsamicoeddik over.

Salat med Tind spekeskinke, fiken og mozzarella

Serveres umiddelbart med godt brød til.

 


, ,

9 Kommentarer

  1. Marie Bergman 25. februar 2015 at 10:21 #

    Det där såg himla gott ut =)

  2. Trine - Klisjéhjemmet 25. februar 2015 at 20:30 #

    Elsker alt som har spekeskinke i seg 🙂 Så deilig og enkelt å bruke.

  3. Elva 2. mars 2015 at 19:55 #

    Åh, så gott! Och vackert upplagt. Längtar till våren när jag ser bilderna.. 🙂

  4. Anne-marie 19. september 2016 at 12:56 #

    Jeg ser at du skriver at denne skal serveres med en gang, men tror du den tåler å stå kaldt med plastfolie over til dagen etter? Lurer på å bruke til forrett i konfirmasjon, men da må alt være klart på forhånd.

    • Trine ;) 23. september 2016 at 07:55 #

      Nei, jeg vil ikke anbefale det. Salaten bør tilberedes ikke så lenge før den skal serveres, som jeg jo også presiserer i oppskriften.

  5. Bente Lineikro 28. mai 2017 at 15:20 #

    Hvordan er det å bruke fetaost i steden for mozarella?

    • Trine ;) 30. mai 2017 at 00:07 #

      Det går sikkert bra, det 🙂

  6. Siv Namork 28. mai 2017 at 23:17 #

    Du har anbefalt bakestål i noen oppskrifter og mener å huske at du har nevnt Baker Steel spesielt. Denne kan jeg ikke finne at selges i Norge, men må bestilles fra utlandet? Har funnet merket «The Chef», som henviser til deg, men kan ikke finne noen tester av denne. Kan du gi råd når det gjelder kjøp av bakestål?

    • Trine ;) 30. mai 2017 at 00:04 #

      Ja, jeg benytter alltid bakestål når jeg steker pizza, eller annet bakverk som stekes på sterk varme. The Chef sine bakestål kan anbefales. Lykke til!

Legg igjen en kommentar