Det er slett ikke mye som skal til for å lage en velsmakende smårett til lunsj eller kvelds, eller som forrett som en del av en bedre middag. Hemmeligheten bak et god resultat ligger i å benytte gode råvarer, og ellers gjøre det enkelt. Kombinasjonen spekeskinke, mozzarella, ruccula og balsamicoeddik er en favoritt. I denne oppskriften har jeg også benyttet ferske fiken, som gjerne kan byttes ut med gode tomater.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

100 g god spekeskinke
4 ferske fiken , i båter
2 ss pinjekjerner , ristet
50 g ruccula
1 mozzarella
god olivenolje
balsamicoeddik
flaksalt og nykvernet sort pepper
frisk basilikum
godt brød

SLIK GJØR DU

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de er litt gylne. Rens og vask rucculaen og la den renne ordentlig av. Ha den i en bolle og ringle over litt av din beste olivenolje og dryss over litt flaksalt. Bland godt sammen og fordel salaten på 4 tallerkener.

Del fikenene i 4 båter og fordel oppå salaten, sammen med biter av mozzarellaen (riv den med fingrene), skinkeskivene og basilikumblader. Dryss over de ristede pinjekjernene, dra et par drag med pepperkverna over og drypp litt god balsamicoeddik over.

Salat med Tind spekeskinke, fiken og mozzarella

Serveres umiddelbart med godt brød til (som forrett til 4 eller smårett til 2).

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg ser at du skriver at denne skal serveres med en gang, men tror du den tåler å stå kaldt med plastfolie over til dagen etter? Lurer på å bruke til forrett i konfirmasjon, men da må alt være klart på forhånd.

    1. Nei, jeg vil ikke anbefale det. Salaten bør tilberedes ikke så lenge før den skal serveres, som jeg jo også presiserer i oppskriften.

  2. Hei Trine! Dette ser skikkelig godt ut! Har du noen tanker om hvilken vin som kan passe til? Riesling, chardonnay eller noe sånt?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste