Limemarinerte laksespyd med mango- og avokadosalsa

Den lille forsmaken vi har fått på sommeren gir virkelig mersmak, og nå skal det grilles både tidlig og sent. Først ut er limemarinerte laksespyd med mango- og avokadosalsa, som setter en frisk, fargerik og smaksrik start på grillfesten. Denne oppskriften rekker som hovedrett til 3 eller som forrett til 6-8 personer. Start med å marinere laksen og finn frem:

  • ca 600 gram fersk laks, i terninger (ca 2,5 x 2,5 cm)
  • ca 1/2 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 lime, saft og skall
  • ca 1/4 ts sukker
  • salt og pepper
  • litt koriander, hakket
  • trespyd (bløtlagt i ca 30 minutter før grilling)
  • limebåter ved servering

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Smak deg frem. Skjær laksen i jevne terninger, ca 2,5 x 2,5 cm, og legg den i en plastpose. La laksen marinere i minst en time, men gjerne lengre.

Rett før servering trer du 3-4 laksebiter på et trespyd. Pensle grillristen og laksen med olje, og grill laksespydene på direkte, middels varme, på begge sider, til laksen er gjennomstekt. Ikke snu på spydene mer enn strengt nødvendig og håndter dem forsiktig slik at fisken ikke faller fra hverandre.

Du kan gjerne grille fisken i større biter i fiskerist, hvis du heller foretrekker det.

MANGO- OG AVOKADOSALSA

Mens laksen koser seg i marinaden lager du den smaksrike salsaen. Finn frem:

  • 1 mango, i terninger
  • 1-2 avokado, i terninger
  • ca 1/2 rødløk, finhakket
  • ca 1/2 rød chili, finhakket
  • 1/2 lime, saften
  • 2 ss (god) olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • frisk koriander, hakket

Skjær opp frukt og grønnsaker som angitt ovenfor. Smak til med ønsket mengde chili, men tilsett gjerne litt mer enn du vanligvis pleier å gjøre. Tilsett lime, olivenolje og hvitvinseddik. Smak til med salt, pepper og frisk koriander, og vend salsaen forsiktig sammen. La gjerne salsaen hvile i kjøleskapet et par timer slik at alle de gode smakene får satt seg.

Server de ferdiggrillede laksespydene oppå mango- og avokadosalsaen. Skvis litt limesaft over – og nyyyt!

Dette innlegget er skrevet på oppdrag fra Strømmen Storsenter, og er del av en treretters grillmeny som ble publisert på www.shoppingblogg.no.


, , , ,

21 Kommentarer

  1. Laila 22. mai 2012 at 12:19 #

    Så delikate og lekre bilder! Det er nesten så jeg kan kjenne de nydelige smakene bare ved å se på bildene. Dette blir morgendagens middag :)

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:43 #

      Håper det smakte! :)

  2. Magne 22. mai 2012 at 12:23 #

    Kjempegodt

  3. Magne D. Antonsen. 22. mai 2012 at 14:48 #

    Bra blogg, Trine!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    • Trine ;) 23. mai 2012 at 07:50 #

      Så fint! :)

  4. Bee 22. mai 2012 at 15:41 #

    Nam nam dette skal jeg prøve til uka!
    Du har ikke tilfeldigvis en oppskrift på friterte kyllingvinger som du vil dele med oss?

    • Trine ;) 23. mai 2012 at 07:50 #

      Har dessverre ikke noen oppskrift på friterte kyllingvinger.

  5. Morten Pedersen 22. mai 2012 at 20:57 #

    iImponerende samling av oppskrifter her og mange flotte bilder av rettene.

    • Trine ;) 23. mai 2012 at 07:50 #

      Takk for det! :)

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:41 #

      Takk, takk! :)

  6. Katinkas Kitchen 23. mai 2012 at 18:57 #

    Mmm det både låter och ser gott ut! Vad sugen jag blir!
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:40 #

      :)

  7. Isabella 23. mai 2012 at 22:24 #

    Denne måtte jeg lage idag til middag:) Utrolig godt:) Takk for oppskrift og fin blogg:)

  8. Line 25. mai 2012 at 09:03 #

    Hei
    Jeg lagde denne retten i går og det var utrolig godt! Til og med 12 åringen i huset var storfornøyd og lurte på om vi kanskje kunne lage det til uken også? :)
    Fantastisk smak på både laks og salsa – og så friskt og deilig i varmen. Jeg stekte spydene i stekepannen, gikk fint det også.
    Takk for oppskriften:)) Fin blogg!

  9. Anne-Grete 27. mai 2012 at 14:12 #

    Denne skal lagast idag på grillen! Gleda oss til det. Manglar koriander og chili i hus, men er sikker på at det blir godt likevel! Takk for så mange deilige og inspirerande oppskrifter.

  10. Jorunn 3. juni 2012 at 22:27 #

    Fantastisk blogg!! :-) Denne retten ser nydelig ut – falt den i smak hos fireåringen din tro? Har tre små, så ikke alltid like lurt å eksperimetre altfor mye til middag… Men prøve den skal jeg! ;-)

  11. Liner 26. juni 2012 at 15:18 #

    Kan jeg bytte ut laksen med kyllingfilet tro?

  12. Erna 8. juli 2012 at 09:41 #

    Denne utrolig smaksrike retten har jeg laget ved flere anledninger, og den er alltid en sikker suksess. Mine gjester får «hakaslepp» over smaken på salsaen og sier de aldri i livet ville funnet på å blande slike ingredienser selv. I går supplerte jeg laksen (som jeg griller i stykker) med scampi i samme marinade. Jeg skryter jeg uhemmet av bloggen din til alle jeg kjenner, forteller at vi (pensjonistektepar) bruker den nesten hver dag og at kokebøkene er pakket bort. Flere suppene på bloggen lager jeg i store porsjoner og fryser ned. Tusen takk, Trine! Du er kjempedyktigdyktig til å formidle matlagingens kunst!

  13. Erna 8. juli 2012 at 09:43 #

    Beklager skrivefeilene. Begeistringen tok overhånd.

  14. Heidi 8. august 2012 at 14:27 #

    Lagde denne salsaen i går, og det blir ikke siste gang for å si det sånn. Har smakt lignende hos de virkelig gode meksikanske restaurantene tidligere, og denne er faktisk like god! Utrolig frisk og god! Så takk for en super oppskrift! :)

  15. Katinkas Kitchen 14. august 2012 at 09:44 #

    Åh, vad gott det låter! Jag älskar verkligen salsor som man gör på avokado, mango, tomat etc. Så härligt med kombinationen hetta och syra med fruktigheten till det grillade eller vad det nu kan vara. Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Legg igjen en kommentar