Den lille forsmaken vi har fått på sommeren gir virkelig mersmak, og nå skal det grilles både tidlig og sent. Først ut er limemarinerte laksespyd med mango- og avokadosalsa, som setter en frisk, fargerik og smaksrik start på grillfesten. Denne oppskriften rekker som hovedrett til 3 eller som forrett til 6-8 personer.

Ingredienser

600 g fersk laks (ca.), i terninger (ca 2,5 x 2,5 cm)
1/2 dl olivenolje (ca.)
2 fedd hvitløk
1/2 lime , saft og skall
1/4 ts sukker (ca.)
salt og pepper
koriander litt, hakket
trespyd (bløtlagt i ca 30 minutter før grilling)
limebåter ved servering

MANGO- OG AVOKADOSALSA

1 mango i terninger
avokado i terninger
1/2 rødløk (ca.) finhakket
1/2 rød chili (ca.) finhakket
1/2 lime saften
2 ss olivenolje god
1 ss hvitvinseddik
salt og pepper
frisk koriander , hakket

SLIK GJØR DU

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Smak deg frem. Skjær laksen i jevne terninger, ca. 2,5 x 2,5 cm, og legg den i en plastpose. La laksen marinere i minst en time, men gjerne lengre.

Rett før servering trer du 3-4 laksebiter på et trespyd. Pensle grillristen og laksen med olje, og grill laksespydene på direkte, middels varme, på begge sider, til laksen er gjennomstekt. Ikke snu på spydene mer enn strengt nødvendig og håndter dem forsiktig slik at fisken ikke faller fra hverandre.

Du kan gjerne grille fisken i større biter i fiskerist, hvis du heller foretrekker det.

Mens laksen koser seg i marinaden lager du den smaksrike salsaen. Skjær opp frukt og grønnsaker som angitt ovenfor. Smak til med ønsket mengde chili, men tilsett gjerne litt mer enn du vanligvis pleier å gjøre. Tilsett lime, olivenolje og hvitvinseddik. Smak til med salt, pepper og frisk koriander, og vend salsaen forsiktig sammen. La gjerne salsaen hvile i kjøleskapet et par timer slik at alle de gode smakene får satt seg.

Limemarinert laks med mango- og avokadosalsa

Server de ferdiggrillede laksespydene oppå mango- og avokadosalsaen. Skvis litt limesaft over – og nyyyt!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Så delikate og lekre bilder! Det er nesten så jeg kan kjenne de nydelige smakene bare ved å se på bildene. Dette blir morgendagens middag 🙂

 2. Nam nam dette skal jeg prøve til uka!
  Du har ikke tilfeldigvis en oppskrift på friterte kyllingvinger som du vil dele med oss?

 3. Hei
  Jeg lagde denne retten i går og det var utrolig godt! Til og med 12 åringen i huset var storfornøyd og lurte på om vi kanskje kunne lage det til uken også? 🙂
  Fantastisk smak på både laks og salsa – og så friskt og deilig i varmen. Jeg stekte spydene i stekepannen, gikk fint det også.
  Takk for oppskriften:)) Fin blogg!

 4. Denne skal lagast idag på grillen! Gleda oss til det. Manglar koriander og chili i hus, men er sikker på at det blir godt likevel! Takk for så mange deilige og inspirerande oppskrifter.

 5. Fantastisk blogg!! 🙂 Denne retten ser nydelig ut – falt den i smak hos fireåringen din tro? Har tre små, så ikke alltid like lurt å eksperimetre altfor mye til middag… Men prøve den skal jeg! 😉

 6. Denne utrolig smaksrike retten har jeg laget ved flere anledninger, og den er alltid en sikker suksess. Mine gjester får «hakaslepp» over smaken på salsaen og sier de aldri i livet ville funnet på å blande slike ingredienser selv. I går supplerte jeg laksen (som jeg griller i stykker) med scampi i samme marinade. Jeg skryter jeg uhemmet av bloggen din til alle jeg kjenner, forteller at vi (pensjonistektepar) bruker den nesten hver dag og at kokebøkene er pakket bort. Flere suppene på bloggen lager jeg i store porsjoner og fryser ned. Tusen takk, Trine! Du er kjempedyktigdyktig til å formidle matlagingens kunst!

 7. Lagde denne salsaen i går, og det blir ikke siste gang for å si det sånn. Har smakt lignende hos de virkelig gode meksikanske restaurantene tidligere, og denne er faktisk like god! Utrolig frisk og god! Så takk for en super oppskrift! 🙂

 8. Åh, vad gott det låter! Jag älskar verkligen salsor som man gör på avokado, mango, tomat etc. Så härligt med kombinationen hetta och syra med fruktigheten till det grillade eller vad det nu kan vara. Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

 9. Nydelig og lett sommerrett med mange finstemte asiatiske smaker. En fiskerett som har blitt en gjenganger på grillen hos oss 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste