Syrlig panna cotta med mangosalat

En deilig, frisk og syrlig dessert, som til og med har påskefarge. Til 5-6 porsjoner trenger du:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • ca 3 ss sukker
  • 2 gelatinplater
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 mango, i små terninger
  • 1/2 lime, saft og skall

Splitt vaniljestangen på langs og skarp ut frøene med en kniv. Ha frøene, vaniljestangen og sukkeret oppi en liten kjele sammen med fløte, og varm opp til kokepunktet. Pass på at fløteblandingen ikke koker. Ta kjelen av platen og la det stå å trekke i ca 5 minutter. Fjern deretter vaniljestangen. I mellomtiden har du lagt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de godt inn i fløteblandingen. Rør deretter inn yoghurten. Fordel blandingen i 5-6 porsjonsformer eller lave melkeglass, og avkjøl. Sett de avkjølte formene i kjøleskapet i minst 3-4 timer, men gjerne lengre.

Del opp mangoen og skjær den opp i små terninger. Tips om oppdeling av mango finner du blant annet på www.frukt.no, se her. Bland mangoterningene med juice og skall fra ca 1/2 lime. Oppbevar mangosalaten kaldt og tildekket frem til servering.

Fordel mangosalaten oppå panna cottaen og server umiddelbart, gjerne med et mynte- eller sitronmelisseblad hvis du har.

Enjoy!


4 Kommentarer

  1. Marita 30. mai 2012 at 19:48 #

    Dette er den deiligste pannacotta versjonen jeg har smakt!! :-D ny favoritt her i hjemmet! Takk for masse gode oppskrifter Trine! Jeg er innom hver dag og titter ;)

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:14 #

      :)

  2. Siri 16. oktober 2012 at 21:25 #

    Dobbel porsjon står i kjøleskapet klar for selskap i morgen. Gleder meg til å smake!
    Jeg så etterpå at vi har brukt de samme drinkglassene :) Fine.

  3. Henriette 19. januar 2013 at 21:29 #

    Lagde dobbel porsjon i går og hadde naboer på besøk i dag. Denne ble rangert som nr 2 av alle søtsaker av vår 9 år gamle nabo! Fløyelsmyk og deilig smak, ikke for søt. Nam! Kommer definitivt til å lage denne igjen. Vi hadde litt jordbærcoulis da ikke alle var like fan av mango :) Du gjør en fantastisk jobb med bloggen din :)

Legg igjen en kommentar