KYLLING TIKKA MASALA MED RAITA OG NAN

Kylling tikka masala

Det indiske kjøkken har mye godt å by på. Jeg synes imidlertid det kan være vanskelig å finne gode oppskrifter, men takket være tips fra en god venninne fant jeg denne gode oppskriften på kylling tikka masala. Oppskriften er hentet fra NRKs «Matlyst» og kokken er Niru Kumra. Oppskrift med video finner du her. Oppskriften gjengis også nedenfor, med det tilbehøret jeg serverte til. Til 4-5 porsjoner trenger du omtrent:

KYLLING & MARINADE

  • 1 kg kyllingfilet, i biter
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss frisk ingefær, revet
  • 3 ss sitronsaft
  • ½-1 ts salt
  • ½ ts chilipulver
  • ¾ ts malt korianderfrø
  • 1 ss frisk, finhakket koriander
  • 3 ts tandoori masala

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Del kyllingfiletene i 3-4 biter, legg dem i en plastpose og hell marinaden oppi. Klem på posen slik at marinade dekker alle kyllingbitene. La kyllingen marinere i kjøleskapet i minst et par timer, men gjerne lenger. Ha det ferdig marinerte kjøttet (og marinaden) i et ildfast fat. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter.

SAUSEN

  • 4 ss olje
  • ½ ts malt spisskummen
  • ½ ts muskatblomme
  • ½ ts malt muskat
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss revet ingefær
  • 150 g tomater, hakket
  • 1 ss tomatpurè
  • ½ ts gurkemeie
  • Salt og chilipulver etter smak
  • 1 ss rømme
  • 1 dl fløte
  • 10 cashewnøtter, finmalt
  • 1 ss frisk koriander, finhakket

Varm opp oljen i en gryte og tilsett spisskummen, muskatblomme og muskat. Nyt den deilige duften og rør godt sammen. Tilsett så hakkede tomater (du kan gjerne benytte hermetiske tomater uten tomatjuice), tomatpurè, hvitløk, ingefær og gurkemeie. La sausen putre 2-3 minutter, og tilsett rømme og fløte. Rør godt sammen og tilsett de ferdigstekte kyllingfiletene og marinaden. Smak eventuelt til med salt og chilipulver. Tilsett malte cashewnøtter (kan sløyfes) og la retten trekke på svak varme i ca 5 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.

Kylling tikka masala - raita

Som tilbehør serverte jeg raita, en grønn salat, basmatiris, mangochutney og nanbrød:

RAITA

  • 200 g matyoghurt (gjerne tyrkisk yoghurt)
  • 1 plommetomat, i små terninger
  • ¼ agurk, i små terninger
  • ¼ rødløk, i små terninger
  • frisk koriander, finhakket
  • salt og pepper
  • ½ -1 ts spisskumminfrø, ristet

Bland sammen alle ingrediensene, med unntak av spisskummenfrøene. Smak til med salt og pepper. Rist spisskummenfrøene lett i en tørr panne og strø oppå raitaen rett før servering. (Alternativt kan du strø finsnittet koriander på toppen, slik jeg har gjort her.)

SALAT

  • grønn salat, snittet
  • agurk, i terninger
  • cherrytomater, i båter
  • rødløk, i terninger

Bland sammen ingrediensene til salaten. Drypp eventuelt over litt god olivenolje.

Tilbehør

  • Basmatiris, kokt etter anvisningen på pakken
  • Mangochutney
  • Nan

Lag nan etter oppskriften.

Kylling tikka masala

Server kyllingretten sammen med ris, salat, raita, mangochutney og nan.

ENJOY!


, , ,

87 Kommentarer

  1. Elisabeth 7. oktober 2011 at 10:52 #

    NAMNAMNAM! Ser kjempegodt ut:) God helg!

  2. Astrid 7. oktober 2011 at 11:31 #

    Liker!:)

  3. Grete 7. oktober 2011 at 13:15 #

    Snodig! Satt og søkte på tikka masala i går og fant akkurat denne oppskriften på NRKsiden. liker også veldig godt indisk, men enig i at det er vanskelig å finne gode oppskrifter. Denne skal prøves. En slager i hjemmet her er blitt den indiske kyllingsuppen din!!

  4. Gunn 7. oktober 2011 at 13:27 #

    Hurra, hurra, hurra!!
    Jeg er så enig med deg, elsker indisk, men har ikke funnet noen oppskrifter jeg «stoler» nok på til å prøve. Men deg, deg stoler jeg på 😀 Så nå blir det tikka masala i heimen – gleder meg!! (Elsker forøvrig den indiske kyllingsuppa di, himmelsk!)
    Ja takk til mer indisk mat på bloggen 🙂 God helg!

  5. Kristin 7. oktober 2011 at 15:57 #

    Hva skulle vi ha gjort uten Trines Matblogg :-). Her i huset er vi jevnlig brukere av dine oppskrifter – og de passer oss perfekt. Alltid gode beskrivelser og resultatet blir som oftes veldig godt. Tusen takk for at du deler med oss! Det blir helt klart indisk her i heimen i helgen! GOD HELG!

    • trine 7. oktober 2011 at 23:54 #

      Takk for koselig tilbakemelding! 😉

  6. Greta 7. oktober 2011 at 19:03 #

    Denne prøves i kveld, mmm…. 🙂

  7. Skatfrun 7. oktober 2011 at 19:29 #

    Tusen tack för en härlig blogg med fantastiska recept. Gillar verkligen indisk mat, men det är som du säger inte alltid så lätt att hitta rätt recept. Det här verkar toppen och det skall jag verkligen prova på.

  8. Cecilie Lykke 8. oktober 2011 at 10:04 #

    Nam! Jeg er så glad i indisk mat, så dette er jo perfekt 😀

  9. Marthe 10. oktober 2011 at 11:10 #

    Er tandoori masala det samme som krydderblandinger tandoori, eller brukte du tandoori paste? 🙂

  10. Elisabeth 13. oktober 2011 at 19:35 #

    Kjære Trine! Jeg er nok en av dine ivrigste lesere, men er altfor dårlig på å kommentere. Nå er jeg derimot stappmett av Tikka Masala og det MÅ kommenteres; det var en helt fantastisk opplevelse – tusen takk! Du har revolusjonert vårt studentkjøkken og både jeg og min enda mer mette samboer er utrolig takknemlige for alt det flotte arbeidet du gjør. Vi har aldri spist laks med større appetitt enn da vi prøvde din spicy laks og pastaretter, pizza og andre retter er prøvd ut i fleng med stor suksess. Kakene, muffinsene og kjeksene dine er fortært, delt med mange fornøyde munner og flere oppskrifter er sendt videre. Jeg er nå kjent som hun som baker blant kollegaer og felles studenter (på jussen faktisk), og det er deg de bør takke. Som sagt, du er helt utrolig og jeg skal fortsette å vise hvor takknemlig jeg er ved å kommentere oftere.
    Til alle dere andre: dette er den beste indiske retten jeg har klart å lage på mitt kjøkken, og jeg har virkelig prøvd ut mye! Prøv den!
    Elisabeth

    • Trine ;) 15. oktober 2011 at 10:26 #

      Takk for hyggelig og inspirerende tilbakemelding! 🙂

  11. Jeanette 16. oktober 2011 at 18:04 #

    Hei! Tusen takk for oppskriften 🙂
    Men forresten, tikka masala er faktisk ikke fra india, ikke fra asia engang faktisk 🙂

    • Ruth 1. november 2014 at 13:51 #

      Hei tikka masala er INDISK !!!

      • Frode 20. februar 2017 at 10:58 #

        Tidig – bare en som kommenterer at Tikka Masalas opprinnelse er diskutert, knyttet til indere, men dog fra Scotland. Ticca Masala er en rett fra Glasgow.

  12. ElisesBakery 16. oktober 2011 at 21:17 #

    mmm..
    det så godt ut 🙂

  13. Elisabeth 18. oktober 2011 at 15:09 #

    Hvor kan man få tak i muskatblomme, og er det det det står på pakken?

    • Trine ;) 18. oktober 2011 at 15:26 #

      Jeg kjøpte det i nærbutikken, og ja , det sto muskatblomme på krydderpakken. 🙂

      • Elisabeth 19. oktober 2011 at 14:36 #

        Jeg fant, måtte bare i en annen butikk. 🙂
        Skal prøves ut med venninner i kveld.

  14. Linda 23. oktober 2011 at 12:41 #

    Jeg lager mye indisk mat. Har også vært i India på kjøkken der og fått se på og lærte masse.
    Anbefaler deg å ta en titt på sidene til Sanjeev Kapoor (Indias svar på Jamie Oliver). Han har også en bok, som jeg bruker mye. Den heter How to cook Indian. Veldig bra!
    I tillegg har han en kanal på youtube. Hans oppskrifter er meget bra.
    Sjekk også ut Mamtas Kitchen (google). Det er en indisk mamma som rett og slett laget en kokebok på nett når barna hennes flyttet ut, for at de fortsatt skulle kunne få mammas mat. Utrolig bra! Laget mye derfra.

  15. Christin 25. oktober 2011 at 08:29 #

    Denne retten var helt fantastisk – det er første gang jeg har laget indisk og det faktisk har smakt helt som på indisk restaurant! Yummi;)

  16. Inga Oskal Eidsvåg 4. november 2011 at 21:47 #

    Hei!

    Denne laget jeg til min kjære idag, og den falt virkelig i smak med en fyldig, spansk vin ved siden av. Jeg har prøvd flere forskjellige oppskrifter på tikka masala før, og har følt at de har vært litt middelmådige. Denne derimot, var helt fantastisk. Virkelig saftig og god. Takk for super oppskrift! Jeg laget også den indiske kyllingsuppen denne uken, med naanbrød ved siden av, og det ble veldig vellykket. Tenk at jeg ikke har oppdaget bloggen din før! Imorgen tenkte jeg å prøve en av oppskriftene dine på grovt brød.

    God helg!

    Hilsen en 20-åring som utforsker alt den fantastiske matverdenen har å by på.

  17. Cecilie 11. november 2011 at 10:49 #

    Prøvde denne for et par uker siden og det ble kjempegodt! Takk for nok en god oppskrift 🙂

  18. Bjørg 16. november 2011 at 22:22 #

    Hei Trine
    Jeg laget denne i dag,med alt tilbehøret utenom nan brødet,smakte bare kjempegodt for både store og små. Jeg så det hadde vært litt diskusjoner rundt rettens opprinnelse- de fleste av oss tenker vel på dette som indisk- men den er faktisk en av Storbritannias nasjonalretter.
    Så takk nok en gang for et smaksrikt måltid!

  19. Ingunn 21. november 2011 at 11:41 #

    Hei! Denne retten ble veldig god, men jeg synes det ble litt tam smak på sausen – den manglet fylde. Fikk rett og slett en følelse av at den var vannet ut litt. Regner med det er tomatene mine som er syndebukken. Jeg brukte vanlige tomater, ville kanskje cherrytomater el. gitt en bedre smak? Fjerner du kjernen i tomatene, eller bruker du alt? Er det mer smak i hermetiske tomater av et godt merke? Kan man øke kryddermengden for å få en sterkere og fyldigere smak? Håper du ser dette spørsmålet og har mulighet til å svare.

    Takk for utrolig mange gode oppskrifter – favoritten om dagen er laksen med nudler og saus av soya og balsamico. Nam nam…

    Hilsen Trines matblogg-fan 🙂

    • Trine ;) 23. november 2011 at 08:06 #

      Det kan være tomatene som var syndebukken eller at krydderet ditt hadde mistet noe av effekten. (Jeg benyttet hermetiske tomater av god kvalitet.) Krydder taper seg nemlig dersom det lagres over tid, og en må derfor øke mengden ift det som står i oppskriften. På bakgrunn av dette, og fordi vi har ulik smak, må alltid krydderangivelser tas som veiledende. Lykke til neste gang. Smak deg frem!

      • Ingunn 23. november 2011 at 16:12 #

        Takk for tilbakemelding 🙂 Det meste av krydderet var nytt, kjøpt inn spesielt til denne retten. Skal prøve meg på hermetiske tomater neste gang. Ferske tomater i butikken er jo gjerne smakløse, spesielt på denne tiden av året.

  20. Anna 13. januar 2012 at 23:46 #

    Fantastisk godt! Dette blir garantert laget flere ganger! 🙂

  21. Kine 22. mars 2012 at 18:46 #

    Hei. Denne retten skal prøves ut i morgen. Hvor mange bokser med hermetiske tomater? Og siler dere tomatsaften vekk?? Håper på å få til en kraftig sterk og chunky saus:-)! Har noen handlet og fått tak i det meste på meny?:) og tilbake til et spm lengre oppe. Tandoori

    • Trine ;) 22. mars 2012 at 22:16 #

      Sil av tomatjuicen av 1 boks hermetiske tomater og bruk mengden som er angitt i oppskriften, eventuelt tilsett mer hvis du ønsker det.

  22. Kine 22. mars 2012 at 20:01 #

    Tandoori er det krydder på glass eller bruker du paste?:)

    • Trine ;) 22. mars 2012 at 22:11 #

      Jeg har benyttet tandoorikrydder på glass i denne oppskriften.

  23. Sara 19. mai 2012 at 18:56 #

    Trine! Tusen takk for en GLIMRENDE matblogg! Denne retten har nettopp blitt servert her, til stående jubel! Nydelig! Gleder meg til å lage ennå flere av dine retter!

    • Trine ;) 20. mai 2012 at 00:11 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Så bra at du blir med videre! 🙂

  24. Vibeke 19. juli 2012 at 20:43 #

    Du har samlet utrolig mye godt på denne bloggen og denne oppskriften er knallgod :-))))

  25. Cecilie 8. august 2012 at 10:21 #

    Hei, jeg bruker oppskriftene dine mye og referer ofte til bloggen din. Synest kyllingen i denne retten ble veldig «bløt» i konsistensen etter å ha ligget noen timer i marinaden?

  26. jenny 17. september 2012 at 19:50 #

    Nydelig indisk rett. Gøy å lage. Lager ivrig flere retter hver uke, med nettbrettet foran meg på kjøkkenbenken, og din blogg fremme. Nå har familien sagt at vi kanskje kan prøve å ha noen av rettene to ganger, de synes det blir mye nytt. Jeg blir bare så ivrig på alt du legger ut, takk for god inspirasjon.

  27. Beth 21. september 2012 at 19:51 #

    Det var et utrolig sanselig måltid. Og jeg har spist mye indisk mat tidligere……

  28. Ingeborg 24. september 2012 at 14:55 #

    Nam, dette var kjempegodt. Hele familien likte dette så det blir helt klart laget mer. Superfin nettside, har laget mange av rettene dine.
    Men har du en oppskrift på Tandoorikylling også, finner ikke på siden din?

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 21:27 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Oppskrift på tandoorikylling kommer i morgen! 🙂

  29. Janne 12. oktober 2012 at 15:57 #

    Kan jeg lage ferdig denne retten dagen før, eller blir det for lang marineringstid?

    Hva med sausen?

    Janne 🙂

  30. Janne 12. oktober 2012 at 16:27 #

    PS Kan raitaen lages dagen før også?

  31. Mettemor 26. november 2012 at 08:17 #

    Hei!

    Jeg lagde denne retten i helgen og ba to kollegaer hjem på middag. Det var det beste de noen gang hadde spist! Utrolig god! Mannen min lurte på hvorfor i all verden vi hadde kastet bort så mye penger på å bestille indisk når jeg lagde så mye bedre en det vi fikk kjøpt?!? Så; tusen takk! Bloggen din blir godt brukt:-)

  32. i.h 8. januar 2013 at 13:59 #

    Hei, denne retten hørtes nydelig ut, den må prøves veldig snart! Har du tips til dessert som er god å servere etter denne retten?

  33. Heidi 30. januar 2013 at 19:37 #

    Tusen takk for en fantastisk oppskrift! Takket være deg hadde familien på fire et festmåltid på mandag denne uken. Siden jeg fant oppskriften din sent lørdag kveld, brukte jeg søndagen til å forberede måltidet. Kyllingfileter fra svensketur ble tinet i kjøleskapet over natten, og på søndag var det klart for marinering. Jeg valgte å marinere kyllingen til dagen etter, men brukte søndagen til å lage Raita og bake Nan.Jeg valgte å smaksette brødet med hvitløk og koriander, og blandet også litt gurkemeie i deigen. Da fikk brødet den gulfargen jeg var ute etter. Et spørsmål når det gjelder tilsetting av hvitløk i deigen: Er det bare å mose/finhakke hvitløken fra rå tilstand, eller blir det mer smak ved å skjære hvitløken i tynne skiver og steke den, før den hakkes og puttes i deigen? Jeg gjorde sistnevnte, men vet ikke om det var nødvendig. Brukte også speltmel i stedet for hvetemel, og laktosefri melk siden vi har noe intoleranse for hvete og laktose i familien.

    Mandag morgen var jeg i overkant ivrig, så jeg stekte kyllingen mens jeg spiste frokost. Jeg hadde for meg at den skulle være litt lenger i ovnen, så jeg satte i gang for å spare tid. Så i ettertid at den bare trengte 10 – 12 min., så dette kunne jeg selvsagt ventet med. Uansett, greit med alt som er gjort, så da jeg kom hjem fra jobb var det kun sausen som gjensto. Med gode hjelpemidler som min gamle Braun kjøkkenmaskin og Magic Bullet (10 stk. cashewnøtter ble pulverisert på sekunder), gikk kutting og hakking i et forrykende tempo. Brødet ble varmet litt i ovnen, og tilbehøret kom på bordet. Med stor spenning puttet vi nærmest synkront første bit i munnen. Reaksjonene lot ikke vente på seg! Dette var nydelig, og vi glemte nesten at vi satt på vårt eget kjøkken. Heretter blir det indisk mat fra bunnen av,så tusen takk for en fantastisk oppskrift – og en nyttig link til video-opptaket på NRK. Så forresten at Nirus brukte tørket bukkehornkløver, men dette fant jeg ikke. Så vidt jeg kan se har ikke du dette med i oppskriften din heller. Jeg har kjøpt inn bukkehornfrø, men er usikker på hvordan dette skal brukes.

  34. Erik L. 3. februar 2013 at 20:59 #

    Hei

    Nå er det tide med en kommentar. Kona har blitt helt hekta på dine retter i siste mnd’er, og jeg må si det er utrolig god mat! Absolutt alle rettene hun har prøvd (jeg lager jeg også, altså:-) er gode, og denne her var helt konge.

    Keep on the good work! 🙂

    mvh
    Erik

  35. Anikken 15. februar 2013 at 18:27 #

    Nammenam sier jeg bare 😀 Denne retten laget jeg og 16 åringen her om dagen, og vi spiste nesten på oss vondt 😛 utrolig deilig rett, og så herlig å lage alt fra bunn. Aldri laget indisk før 🙂 Så dette ble en ny og spennende opplevelse for oss begge 🙂 Digger bloggen din 😀

  36. Anahit 9. juni 2013 at 11:40 #

    Hei Trine! Og takk for inspirerende matblogg!

    Jeg prøvde ut denne oppskriften, men syntes jo det var veldig lite væske i sausen, så endte jo med å doble(hvis ikke mer). Er jo kun 1 dl fløte og evt rømme som gir sausvolum? Den mengden jeg fikk var absolutt ikke nok til 4-5 pers!

  37. Eli i India 6. september 2013 at 09:33 #

    Nydelig! Og ikke ulik oppskriften vi bruker:-) . Et tips er forressten å tilsette litt gurkemeie i deigen, og eksperimentere litt med f.eks nan brød som kan lages med ost eller smør eller hvitløk f,.eks Vi bruker mye rajita med ananas- deilig tilskudd til sterk mat. Ingenting slår indisk mat laget fra bunnen:-)

  38. Finnmarkingen 27. september 2013 at 09:59 #

    Veldig god oppskrift men har også hatt litt stjerneanis og fennikel oppi det ble like godt

  39. Brita 18. oktober 2013 at 14:14 #

    Etter å ha lest alle kommentarene gleder jeg meg helt vilt til å smake på denne retten! Kyllingen ligger i marinaden nå, og ikveld ser jeg virkelig frem til et herremåltid. 🙂

    Bare ett lite tips:
    Kanskje det hadde vært lurt å ta et bilde av alle ingredienser? Da er det litt lettere for oss når vi skal i butikken å handle.

  40. anna 9. november 2013 at 21:40 #

    Det var super godt!
    Lagde også mango chutney fra bunnen – veldig mye bedre enn den man får i butikken 🙂

    Bruker oppskriftene dine ofte og de er alltid gode og lette å forstå 🙂 Tusen Takk for at du bestemte deg for å dele!:)

  41. Ida 30. november 2013 at 22:59 #

    Lagde den her i kveld, og så god middag har jeg ikke spist på evigheter! Både jeg og gubben forspiste oss. Denne blir nok et fast innslag hos oss framover.

  42. Hanne 10. februar 2014 at 19:02 #

    Første gang jeg har klart å lage vellykket indisk mat hjemme! Farvel glass med currypaste, dette var virkelig veldig mye bedre,

  43. hei 2. april 2014 at 10:21 #

    er dette en hinduistisk rett? 🙂

  44. Carrie 5. april 2014 at 18:27 #

    Hei,
    Lagde denne i dag, og som noen andre har sagt, manglet min saus ‘noe’. Jeg brukte litt ekstra tomatpuree + en Smak Forskjellen tomat og en klassetomat. Kommer nok til å bruke hermetiske tomater hvis jeg lager denne igjen. Kyllingen ble helt mør etter 4-5 timer i marinaden. Det var kanskje det beste med retten.

  45. Margaret Gunvaldsen 27. april 2014 at 18:35 #

    Jeg laget hele denne retten til familiemiddag i dag. Det tok litt tid, men det ble veldig bra. mange gode smaker. Jeg laget også pavlova- kaken din.

    Mange av venninner bruker oppskriftene dine. Du skriver alt hva man skal gjøre. Så utrolig greit. jeg tyr ofte til oppskriftene dine.

    Hilsen Margaret, Kristiansand

  46. therese 10. juni 2014 at 21:21 #

    Fy søren denne er sååååå god! Takk for oppskrift!

  47. Ida 16. august 2014 at 18:25 #

    Utrolig god oppskrift! Lager den for sikkert 10ende gang, like stor suksess hver gang. Takk for gode oppskrifter 🙂

  48. Vivian 19. august 2014 at 20:02 #

    Hei:-) Jeg har en som ikke kan spise gluten og melk. Har du oppskrift på nanbrød uten gluten og melk?

    • Trine ;) 25. august 2014 at 00:01 #

      Nei, dessverre.

  49. Pernille 6. september 2014 at 00:32 #

    Dette var helt fantastisk godt! Tusen takk for nydelig oppskrift, den kommer til å bli brukt mange ganger 🙂

  50. Maren 18. september 2014 at 09:16 #

    Hei.

    Vi tenkte og prøve ut denne i morgen. Men lurer på en ting. Vi bor rett ved en grønnssaksbutikk hvor de har mange utenlandske krydder blant annet en blanding som heter «tikka masala» noe forslag til hvordan og om denne blandingen kan brukes?
    Jeg tenkte kanskje at det var kryddere man brukte til marinaden?

    Må tilføye at bloggen er veldig bra, vi bruker den mye 🙂

  51. Bård monsen 4. oktober 2014 at 21:48 #

    Hei.
    Lagde din chicken tikka masal,men brukte oksekjøtt som jeg lot purteci nesten 2 timer.
    Helt fantastisk.
    Hadde også Pataks Hot lime picels ved siden av,anbefales.
    Takk for flott side.

    Mvh Bård

  52. Ragna 25. oktober 2014 at 20:45 #

    Hei Trine! Din oppskrift på chicken Tikka masala prøves i heimen i kveld, vi gleder oss veldig til å smake. Duftene er fantastiske så er sikker på at denne retten blir spektakulær! Tusen takk for fantastiske tips.

  53. Elisabeth 27. januar 2015 at 19:02 #

    Gleder oss veldig på en tirsdag! Skal spise denne som sein middag om litt. Bare duftene mens vi tilbereder gjør oss glade 🙂

  54. Kristine 14. mars 2015 at 20:14 #

    Hei! Elsker bloggen din, prøvd så mange oppskrifter, og er kjempe fornøyd! Prøvd ut denne også, smakte veeldig godt! Men jeg lurer på en ting.. Jeg syntes retten smakte mere Kylling Tandoori enn Tikka Masala. IKke no kritikk, for retten smakte himmelskt! 🙂

    • Agnor 7. august 2015 at 03:06 #

      Hei Kristine! Du har rett i at garam masala og tandoori masala er to ulike krydder. Oversettelsen blir sterk krydderblanding og grillkrydderblanding. Tandoori masala brukes til å marinere kyllingen i, da den skal stekes i ovn. Garam masala brukes i sausen, enten tidlig mens man steker løken, eller senere like før servering (eller begge deler). Det er bare å se på en krydderpakke med tandoori krydder og garam masala krydder, så ser du at innholdet er noe ulikt.

      Takk til Trine for fin matblogg!

  55. Tina 15. mars 2015 at 19:52 #

    Hei! Dette ser veldig godt ut☺ Jeg skal lage indisk til 10 personer, tenker du at det blir passe hvis jeg dobler denne oppskriften?

  56. marie brune 26. mars 2015 at 15:30 #

    Hei og takk for super matblogg!
    Mi yngste dotter ønskar seg tikka masala som hovudrett i konfirmasjonen. Kva er greit å gjere på førehand? Korleis ville du ha førebudd tikka masala til 45? Seier som Pippi: «Dette har eg aldri gjort før men kan det sikkert» 🙂

  57. Mette 20. april 2015 at 18:41 #

    Hei, jeg skal lage denne oppskriften.. men så ble jeg plutselig usikker på gram.. altså det står 250g tomater. Hvor i målekoppen skal man se.. i midten står det L på den ene siden sukker og den andre siden mel. Usikker hvem av de på siden jeg skal se på? føler meg litt dum hehe

    • Trine ;) 20. april 2015 at 18:44 #

      Du må benytte kjøkkenvekt når du skal veie opp 250 g tomater. Har du ikke vekt kan du lese på emballasjen slik at du kanskje får noen hint der. Lykke til!

      • Mette 25. april 2015 at 15:00 #

        Takk 🙂

  58. Mette 25. april 2015 at 17:31 #

    Må bare legge til at jeg hadde glemt helt av noe som heter kjøkkenvekt haha.. 😉

  59. Martin 18. mai 2015 at 13:08 #

    Brukes det solsikkeolje/rapsolje til steking? I videoen brukes det også litt olje i marinaden. Hvordan type olje? Takk

  60. Jorunn 19. september 2015 at 21:10 #

    Nam, disse var bare helt nyyydelig. Hadde ikke naturell yoghurt så tok cottage cheese og brukte fullkorns hvetemel. Ikke så mye som en smule igjen.

  61. Elise Varne 24. januar 2016 at 22:03 #

    Hei! Kjempegod oppskrift, har prøvd den 😊 Tror du det vil fungere med laks i stedet for kylling?

  62. Elise 16. juni 2016 at 20:42 #

    Fikk vite om denne oppskriften da vi den på skolen og den er døds god! Lager den hjemme nå!

  63. Karl Erik 1. juli 2016 at 21:32 #

    Kjøpte feil yoghurt til raitaen, og endte med gresk vaniljeyoghurt. Det ble faktisk veldig godt, og passet fint sammen med kylling og chutney. 🙂

  64. Astrid 5. august 2016 at 19:55 #

    Fantastisk god – hele familien stønnet av velvære!
    Jeg lagde dobbel mengde marinade og saus og syntes det ble perfekt!

  65. Christin 10. august 2016 at 09:05 #

    Dette var en fantastisk Tikka Masala – smakte som på en god, indisk restaurant 🙂 Tusen takk for oppskrift!

  66. Bjørg Narjord 1. desember 2016 at 20:23 #

    Hei, kan jeg bruke lam i stedenfor kylling? Og hvor lenge bør den koke da for at kjøttet skal bli mørt?

  67. May 13. januar 2017 at 10:15 #

    Hva er oppskriften på mangochutney?😋

    • Trine ;) 13. januar 2017 at 11:29 #

      Jeg har dessverre ikke oppskrift på bloggen. Kjøper som regel mangochutney i butikken…

  68. Inga 3. februar 2017 at 21:36 #

    Tusen takk for en glimrende god oppskrift. Her i huset ligger alle stappmette og fornøyde etter middagen.

  69. Senada 1. april 2017 at 12:33 #

    Hei. Jeg bare lurer på,går det greit vis jeg dropper muskatblomme? Har nemlig letta etter den i nærmeste matbutikk,men ingen som har den.

    • Trine ;) 6. april 2017 at 22:15 #

      Det går nok fint. Lykke til!

Legg igjen en kommentar