SPAGETTI CARBONARA

En italiensk pastaklassiker uten fiksfakserier. Til to store og en liten trenger du:

  • 1 liten løk, finhakket
  • 150 pancetta eller bacon, i biter
  • 2 eggeplommer, sammenvispet
  • 1/2-1 dl kremfløte eller matfløte
  • en neve finrevet parmesan
  • maldonsalt
  • nykvernet sort pepper
  • persille, finhakket
  • spaghetti, tilberedt etter anvisningen

Fres løken i litt olje, til den blir blank og myk. Tilsett pancetta/bacon og la det surre med noen minutter.

Rør sammen eggeplommer, fløte og parmesan. Tilsett løk og bacon, og smak til med salt og pepper.

Hell blandingen over den nykokte pastaen og rør forsiktig sammen. Fordel hakket persille over og server!

Oppdatert, se video her:

ENJOY!


, , , ,

58 Kommentarer

  1. Linda - Cupcakefluffan 30. mars 2011 at 07:59 #

    Spaghetti Carbonara som är så gott 🙂

  2. Lisa 30. mars 2011 at 15:45 #

    Et tips er å droppe fløten, og servere med en rå eggeplomme ved siden av, som man har over rett før man spiser. Overraskende godt! 🙂

  3. Iris 30. mars 2011 at 16:41 #

    Litt rart at det finnes så mange måter å lage denne retten på. Hele egg, bare eggeplomme, med/uten melk/fløte… Uansett er det veldig godt 😀

    • oasf 26. februar 2015 at 17:10 #

      Vil man gjøre det «riktig», finnes det bare en måte….

  4. Dag Arne 2. april 2011 at 18:15 #

    Noen synes løk blir litt søtt. Da går det bra med vårløk i steden!

  5. Cecilie 3. april 2011 at 22:30 #

    Jeg lagde denne oppskriften til middag =) Nydelig, absolutt nydelig. Skal definitivt gjentas!

    • Sturla 29. september 2016 at 20:37 #

      Lagde med e
      1 finhakket hvitløksbåt og 1 dl melk og timian pepper og 2 eggeplommer + maldonsalt og 2 ss smør… det var herlig. 😃

  6. Marianne 6. april 2011 at 19:52 #

    Jeg bruker akkurat denne oppskriften, men for å variere pleier jeg å «spice» den opp med litt hvitløk og rød chilli, og bytte ut persillen med koriander. Veldig godt!

  7. Mia Holte 8. april 2011 at 16:56 #

    Italienerne er klare på to ting når det gjelder Pasta Carbonara;

    1) Aldri ha fløte i, det er fy fy!
    2) Aldri bruk parmesan (men heller Pecorino)

    Denne retten er sikkert kjempegod, men det er ikke en Carbonara 🙂

    • Hege 1. mai 2014 at 09:25 #

      Hei,
      Italiensk kokk Aldo Zilli bruker fløte i sin oppskrift og kaller den Carbonara:)

    • Vivill 3. februar 2015 at 15:15 #

      tja, Sølvskjeen sier pecorino eller parmesan

    • Christopher 11. oktober 2016 at 19:10 #

      (Men det er ikke carbonara)

      Snobbete tullball. Mat kan lages på mange måter i heimen.

  8. Mona 1. juni 2011 at 16:24 #

    Prøvde denne i dag, valgt av min sønn på 12. Veldig god men litt tørr.. Brukte også litt hvitløk og chili… deilig!
    Mona

    • Trine 1. juni 2011 at 21:29 #

      Hvis du syntes den ble litt tørr benyttet du sannsynligvis mer pasta enn meg. Håper du gir oppskriften en sjanse til 😉

      • May Linda 17. juli 2016 at 12:12 #

        Kor mykje pasta brukte du til denne oppskrifta?

  9. Vibeke 12. juli 2011 at 22:29 #

    FANTASTISK!!! Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg kan lage den…

  10. Ingunn 13. september 2011 at 17:35 #

    Jeg lagde denne i dag, og den var nydelig 🙂 Brukte 200 g tagliatelle, det var akkurat nok til to voksne og passet fint i forhold til mengden saus 🙂

  11. Malena 3. januar 2012 at 18:11 #

    Denne er fantastisk god!! Jeg steker litt sopp sammen med løken, før jeg har baconet oppi og steker videre. Det gikk ned på høykant hos min kresne snart-tre-åring 😀

  12. Siri 10. januar 2012 at 17:35 #

    Hvor finner du pancetta? Har spurt mange steder, men får bare rare blikk, hehe! Det hadde vært morsomt å smake forskjellen!

    • Trine ;) 10. januar 2012 at 18:20 #

      Har kjøpt det i velassorterte dagligvareforretninger og et par Megabutikker. Lykke til! 🙂

  13. tintin 7. april 2012 at 16:43 #

    Tipper retten din er knallgod! Personlig liker jeg også denne retten best med fløte, men det er nok ikke Spagetti Carbonara. Denne retten er vel heller noe ala Spagetti Alfredo bacon 🙂

  14. Astrid Katrine 14. april 2012 at 10:07 #

    Fantastisk godt!:) selv om vår ble med skinke og norvegia da det var det vi hadde i hus:P

  15. Arne 16. september 2012 at 20:31 #

    Deilig med laks som alternativ til bacon – jeg kan anbefale sitron og pepper marinert laks fra Findus, alternativt naturell med litt lime eller sitron. Det blir mektig så man kan kanskje kutte ut et egg.

  16. K 24. mai 2013 at 23:26 #

    Fungerer med rømme eller creme fraiche istedet for fløte også 🙂 Pleier å ta det jeg har tilgjengelig i kjøleskapet når jeg smeller sammen en carbonara. En favoritt her i huset 🙂

  17. Tor 31. mai 2014 at 12:47 #

    En fantastisk og superb oppskrift! Så enkelt, og sååå godt 🙂
    Og til tvilere; det finnes INGEN absolutte carbonara.
    Italienere varierer den dusinvis. Dette var absolutt en av de beste!
    Takk Trine 🙂

  18. ompa 12. juli 2014 at 18:21 #

    Veldig tørr

    • Trine ;) 20. juli 2014 at 10:25 #

      Hvis du synes det kan du ta vare på litt av pastavannet og spe på med det til du får ønsket konsistens. 🙂

  19. Raymond 1. august 2014 at 21:02 #

    Ikke fløte. Denne retten er ikke åpen for alternering.

    https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs

    • Erik S-M 10. juli 2015 at 08:26 #

      Hei Raymond.

      I Italia lages spaghetti carbonara både med og uten fløte. I sør lager de den uten mens i nord kan man oppleve at de tilsetter det. Grunnen til at de er så bastante er nok nord-sør rivaliseringen som fremdeles er ganske aktiv i Italia. Antonio Carluccio som du viser til i din video er fra sør og vil dermed ikke bruke fløte. Men det blir jo kjempegodt uansett 🙂

      Hilsen Erik

  20. Anne 6. august 2014 at 20:09 #

    Mmm, denne var god til middag i dag! Tips herfra: Erstatt bacon med sprøstekt chorizo. Innertier! Takk for dine mange gode oppskrifter, Trine 🙂

  21. irene 13. september 2014 at 10:58 #

    Masse ny kvernet pepper på toppen er ett måtte!

  22. Anne 21. september 2014 at 18:50 #

    Veldig bra, og enkel, oppskrift på en god Carbonara! Takk skal du ha 🙂
    Jeg stekte litt sopp i tillegg til baconet og så serverte jeg gode norske tomater ved siden av, det er så godt til carbonara synes jeg…
    Har stemt på deg til årets matblogger!
    Lykke til!

  23. lall 10. november 2014 at 23:50 #

    Carbonara inneholder ikke fløte

  24. Stian 2. desember 2014 at 17:58 #

    Vanvittig god oppskrift, beste jeg har laget hittil. Tusen takk for gode tips! Dette var populært i heimen 🙂

  25. Anja 4. januar 2015 at 20:17 #

    Denne oppskriften ser god ut, skal teste den ut i morgen! Jeg ser at det er delte meninger omkring hva som er «ekte» spagetti carbonara og hva som ikke er det. Selv var jeg var i Italia i sommer (nærmere bestemt i Firenze), og fikk servert spagetti carbonara på en klassisk italiensk restaurant.Og der hadde de brukt melk/fløte i tillegg til masse god ost 🙂 Så det er visst delte meninger også blant italienerne.
    Jeg slår et slag for din variant Trine!

  26. Karl-Erlend 15. januar 2015 at 19:50 #

    Jeg har ikke laget dette siden jeg var student, men nå ble det dagens middag. Alle fra tre til trettitre syntes det var nydelig og burde gjentas 🙂

  27. Øyvind 17. januar 2015 at 19:25 #

    Laget denne i dag. Veldig godt. Alle likte den, selv barna som ikke er så glad i løk. Syns løken balanserte retten fint med litt sødme.

  28. Frode 19. januar 2015 at 03:02 #

    Enkel og god rett som jeg av en eller annen grunn aldri har prøvd meg på, men plutselig var søndagen her og kjøleskapet var ganske ribbet, så da måtte jeg improvisere litt. Lagde med strimlet skinke istedenfor bacon, så den ble litt ubalansert i smaken. Neste gang blir det med bacon 🙂

  29. Chris Anette 12. mars 2015 at 22:56 #

    Et lite alternativ hvis en har dette i huset. Stek litt løk, sopp , chilie og hvitløk . Bland det i den nykokte pasten. Tilsett eggeplommene og fløten. Server med pepret og saltet laksefilet, hurtigstekt på sterk varme på hver side, etterstekt på veldig svak varme noen få minutter. Dryss gjerne over persille eller / og koriander , ferskt eller som tørt krydder.
    Hva denne retten kalles vet jeg ikke, det viktigste er at det smaker godt, og forhåpentligvis er sundt. Og at den metter.

  30. Sjefen 29. mars 2015 at 07:27 #

    Folkens, aldri bruk fløte i carbonara, har aldri vært, og skal aldri være. La heller litt av pastavannet være igjen hvis du ønsker litt mer «saus», prøv også å bytt ut parmesan med pecorino!

    • Vivian 25. november 2015 at 13:29 #

      Enig med deg. IKKE fløte i carbonara 🙂

  31. Tonje 13. juni 2015 at 17:53 #

    Denne oppskriften er helt fantastisk god! Ser folk har forskjellige meninger. For oss som ikke tåler melk, er det null stress å bytte ut fløten med havrefløte. Blir akkurat like god:)

  32. Irene 5. august 2015 at 19:17 #

    Jeg skal lage denne retten for 8 personer, bør jeg gange oppskriften med 4?

  33. Elin Torkelsen 31. august 2015 at 18:00 #

    Kjempegodt ble det!!:-) Lagde dobbelt porsjon til 2 voksne og 2 store tenåringer-det ble akkurat passe:-) Brukte 250 ml alpro Soya matfløte (melkefri) og det ble helt topp!

  34. Camilla 10. oktober 2015 at 21:15 #

    Alle dine oppskrifter er superbra😊 Savner bare litt mengde på pastaen her for her ble den tørr med å bruke ca 300g spaghetti.. 🙂 hvor mye bør man bruke?

  35. Vivian 25. november 2015 at 13:27 #

    Har lært at det ikke skal være fløte i ekte Carbonara. Men, uansett er alt med fløte i dritgodt 🙂

  36. Linda 1. desember 2015 at 17:27 #

    Hei. Jeg har boken din og lagde den pasta csrbonara som står der. Der står det 2 dl parmesan, er dette en skrivefeil? For det smakte ikke spesielt godt , å det luktet oppkast på hele kjøkkenet. Ikke sånn jeg er vandt til å få servert carbonara iallefall. Ellers en veldig fin bok 🙂

  37. Mona 11. desember 2015 at 20:05 #

    Kjempe god!!! En av de beste jeg har spist!! 🙂

  38. Tove 29. februar 2016 at 21:05 #

    ALDRI løk i Spaghetti Carbonara. Det er kun dårlige restauranter som vil spare på baconet som gjør dét.

  39. Kathe Hvidsten Hansen 20. mai 2016 at 20:55 #

    Nydelig Pasta Carbonara! Var tilbake i Italia jeg!

  40. hilde 17. juli 2016 at 17:11 #

    Hei. Eg liker å servere carbonarasausen varm ved siden av pastaen slik at en kan ta oppå så mye saus en vil, men i og med det er eggeplommer i din oppskrift. kan eg bytte det ut med noe annet? sausen vil vel bli eggerøre om jeg koker opp vesken, tilsetter parmesan og krydder også eggplommer og la det stå og koke/stå på varmen?

  41. Monica 24. oktober 2016 at 18:59 #

    Denne carbonaraen gikk rett hjem hos alle våre tre barn i alderen 2-10 år. Det er en kompliment til deg Trine, takk!

  42. Maria 7. desember 2016 at 19:34 #

    Lagde denne nå til ca.200gr.spaghetti, og den var supergod. Jeg hadde i bittelitt finhakket sopp og ørlite hvitløk. Måtte ha i litt mer væske(vann) Og fløten er jo avgjørende for den gode smaken (etter min mening). 😉 Jeg hadde egg-,ost-og-fløte-blandingen oppi den varme stekepanna, (ikke koking) så osten smeltet lettere ned.

  43. Henriette 19. januar 2017 at 12:49 #

    I følge oppdatert oppskrift så skal man bruke 4 egg istedenfor 2?
    Må bare forsikre meg om at jeg ikke har misforstått 🙂

  44. Jann 22. januar 2017 at 11:51 #

    Her var det mye feil gitt. Denne retten har faa ingredienser. Guanciale, eggeplommer, pecorinoost og kvernet sort pepper. Floete, persille og loek skal det ikke vaere.

  45. Marit 6. februar 2017 at 20:52 #

    FOR en rett!! Helt fantastisk!! Absolutt nydelig! Folk kan diskutere så mye de bare vil mhp fløte eller ei, men DENNE retten smaker helt nydelig! Og så er den så morsom å lage; når familien sitter ved bordet heller man fløte/egg/parmesan-blandingen over og voila 🙂

    TAKK for den beste matbloggen jeg vet om! Oppskriftene dine er så utrolig velsmakende og gode!

  46. Theo 23. februar 2017 at 18:14 #

    Elsker denne oppskriften, den blir så god. Og har laget den mange ganger, bare jeg sløyfer parmesan siden jeg ikke lker det.men ellers velig god

  47. Lidia 24. mars 2017 at 09:55 #

    Det er sikkert en god oppskrift men det er ikke den original italiensk carbonara..Jer er italiensk og jeg har aldri hørt om spaghetti carbonara skal brukes rød løk, fløte og eggeplomme…jeg synes at det er bedre å dokumentere seg før bruker en tradisjonelle italiensk oppskrift i en fløte spaghetti..

Legg igjen en kommentar