Spagetti carbonara har vært en av de mest populære oppskriftene på bloggen siden den ble lagt ut 2011, og det er ikke det minste rart for dette er god og smakfull fastfood! Her kommer den i oppjustert variant og med en video. Det er mange måter å lage carbonara på, og slik gjør jeg det.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 løk , finhakket (kan sløyfes)
250 g pancetta eller bacon, i biter (ca.)
4 eggeplommer , sammenvispet
1 1/2 dl kremfløte eller matfløte (se tips nedenfor)
100 g parmesan , finrevet (ca.)
maldonsalt
nykvernet sort pepper
persille , finhakket
400-500 g spagetti

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Kok pastaen al dente, etter anvisningen på pakken (se tips nedenfor).

Stek løken i litt nøytral olje, og tilsett pancetta/bacon og la det hele få surre med noen minutter, men uten at løken tar farge.

Rør sammen eggeplommer, fløte og mesteparten av parmesanen. Tilsett løk og bacon, og smak til med salt og pepper.

Hell blandingen over den nykokte pastaen og vend forsiktig sammen. Gi pastaretten et dryss av finrevet parmesan og finhakket persille, og server umiddelbart med godt brød som tilbehør.

TIPS

 • Når du skal koke pasta er det viktig at du benytter en stor kjele og rikelig med vann. Kok opp vannet, tilsett salt (ca. 1-2 ts pr. liter vann) og deretter pastaen. Rør underveis, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Bruk koketiden på pastapakken som utgangspunkt, men la smaken avgjøre om den faktisk er ferdig. Pastaen er ferdigkokt når den er “al dente”, det vil si at det har litt tyggemotstand. Sil av pastaen i et dørslag og rør eventuelt inn litt olje for å hindre at den kleber seg sammen.
 • Erstatt eventuelt kremfløten med litt av pastavannet.
 • Parmesanen kan gjerne erstattes med pecorino, hvis du heller foretrekker det.

BUON APPETITO!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg hadde nylig litt finhakket grønnkål som jeg freste sammen med baconet og ørlite peperoncino før jeg blandet det med pastaen og egg/fløte. Det ble veldig godt!

  1. Det er dessverre ikke så enkelt å få tak i pancetta, må som regel på en spesialbutikk.

 2. Hverken løk eller fløte har noe som helst å gjøre i carbonara!!! Guanicale er det de bruker i Roma, der retten kommer i fra, men dersom man ikke får tak i det kan man like gjerne bruke bacon som pancetta.

 3. Forsøkte denne, ble a l t f o r salt!
  Kan det være riktig med 1 ss salt pr liter vann, i de fleste andre oppskrifter anbefales en teskje….?
  Jeg er (litt for) glad i salt, men denne carbonaraen var nesten uspiselig….

   1. I videoen sier du 1 SPISESKJE salt Per liter vann. Du mener vel en TESKJE? Oppskriften sier 1-2 TESKJEER pr liter vann, men selv det bli for mye i en rett med salt bacon og salt ost, tenker jeg.

 4. Enig med de fleste her,det skal ikke re fløte i carbonara. 3-4 eggeplommer, noe av kokevannet, litt olje parmesanost, pepper. Kryster gjerne et par hvitløksbåter, grov pepper, litt salvie,olivenolje og parmesan som jeg vissper sammen med eggeplommene. Ikke så lett å få tak i panchetta eller annet,så det blir som regel bacon. Salt i kokevannet blir jo opp til den enkelte men jeg liker det godt saltet. Smakelig måltid!

 5. Jeg er ikke noe glad i italiensk mat, men denne retten har jeg laget mange ganger og synes den er god. Bruker alltid Jarlsbergost i stedet for parmesan, eller annen norsk gulost.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste