Kyllinglår med tomater, brokkoli, sitron og couscous

Du trenger slett ikke å ty til poser og halvfabrikata dersom tiden og/eller lysten til å lage mat er fraværende. Dagens oppskrift er god og sunn fast-food, som lager seg selv. Dette er ikke noen hokus pokus, men en påminnelse om hvor enkelt det kan gjøres. Finn frem:

Kyllinglår
olivenolje
sitronsaft
salt og pepper
cherrytomater, delt i to

couscous
smør
sitron
brokkoli
friske krydderurter, for eksempel timian

Legg kyllinglårene i ildfast form og pensle med olivenolje og sitronsaft, samt krydre med salt og pepper. Del cherrytomatene i to og legg sammen med kyllingen med snittsiden opp. Stekes ved 200 grader i ca 30-35 minutter. Steketiden vil variere etter størrelsen på kyllinglårene. Sett gjerne på grillelementene de siste minuttene slik at du får fin farge og crispy overflate på kyllinglåret. La kyllinglårene hvile i minst 5 minutter før servering.

Kok couscousen etter anvisningen på pakken, i grønnsaks- eller kyllingbuljong, og rør inn litt smør. Del brokkolien i små buketter og kok i lettsaltet vann, til brokkolien er passe mør.

Server kyllinglårene med de ovnsstekte tomatene, brokkoli og couscous. Press litt sitronsaft over, pynt med friske urter og server.

Enjoy!


, ,

6 Kommentarer

 1. M 22. februar 2011 at 14:24 #

  Hei 😀
  Ser nydelig ut, men lurer på en ting innen designe ditt..
  Hvordan fikk du design slik at hver oppskrift er inne i ett felt på en måte. Sånn at du må trykke les mer for å se hele oppskriften. Før hadde du det ikke slik, så er bare litt nyskjerring på hvordan jeg skal få det slik spm du har 🙂
  Hilsen
  Ivrig leser !

  • Trine 23. februar 2011 at 00:02 #

   Jeg har laget en ny blogg på eget domene, og har gått over fra Blogspot til WordPress. I WP kan en velge flere ulike design, blant annet Canvas som jeg har valgt. 😉

 2. Annica Om Mat 22. februar 2011 at 16:23 #

  Mmmmm….ser utrolig godt ut:)

 3. solruns matblogg 22. februar 2011 at 17:29 #

  namnam

 4. Siri S 10. mai 2013 at 19:41 #

  Helt fantastisk godt! Har hatt dette til middag for andre gang i dag. Sitter og «mmmm»-er meg gjennom hele måltidet. Raskt å lage og helt nydelig! Cherrytomatene blir så søte og gode på smak av å være i ovnen! Og i den ildfaste formen blir det en kraft som smaker veldig godt og gjør couscousen saftig. Gleder meg allerede til neste gang jeg skal spise det samme. Takk Trine!

 5. Anne Prestbakmo 10. februar 2017 at 12:55 #

  Denne skal jeg lage for 4. eller 5. gang i morgen til gjester, DVs 6 voksne. Blir alltid like god. Men det er ikke så himla mye, så jeg lager en liten blåskjellsuppe til forrett. Tiden fo det nå i februar.

Legg igjen en kommentar