Hamburger med italienske smaker

Her kommer oppskrift på hamburgere med litt annet tilbehør enn man tradisjonelt forbinder med hamburgere. Til to store og en liten trenger du omtrent:

500 gram karbonadedeig
2 sjalottløk, finhakket
1/2 rød paprika, finhakket
1-2 ss tomatpure
1 egg
friske krydderurter
salt og nykvernet sort pepper
3 skiver bacon
1 mozzarellaost, i skiver
tomater, i skiver
rucculasalat
olivenolje
balsamicoeddik

3 hamburgerbrød eller minifoccacia

Lag hamburgerbrød* eller kjøp ferdige. Jeg hadde bakt minifoccacia samme dag og benyttet de, med stort hell.

Bland karbonadedeig (eller kjøttdeig) med løk, paprika, tomatpure, egg og krydderurter. Smak til med salt og pepper. Form tre hamburgere. Bruk gjerne et fuktet skjærebrett og fukt hendene slik at kjøttfarsen ikke klistrer seg fast på hendene. Stek hamburgerne i smør, slik at de får en fin stekeskorpe på begge sider. La de ettersteke i stekovnen ved 200 grader i ca 10 minutter. Mot slutten av steketiden legger du skiver med mozzarellaost oppå hamburgerne.

Sprøstek baconet og la det renne av på et kjøkkenpapir.

Hvis hamburgerbrødene ikke er nystekte kan du varme de litt i stekovnen eller riste de raskt i en grillpanne. Del hamburgerbrødene i to og fordel salat og tomat oppå. Ringle over litt god olivenolje og balsamicoeddik. Deretter legger du på hamburgerne og det sprøstekte baconet, før du legger på den øvre delen av hamburgerbrødet som kronen på verket. Stikk gjerne en trepinne gjennom hamburgeren slik at den står stødig.

Serveres som den er, eller med råstekte mandelpoteter til.

Enjoy!

* Oppskrifter på hamburgerbrød finner du her:
Ordinære hamburgerbrød
Hamburgerbrød med soltørkede tomater
Grove tomatbrød


,

0 Kommentarer

  1. Timoteia 27. november 2010 at 11:19 #

    >Kjempefint nytt design! Jeg er trofast leser, og finner mye inspirasjon til sunne og gode retter her. Tusen takk!

  2. In my house 27. november 2010 at 17:42 #

    >Åååååååååååååååååååååå, vad gott, guuuud va jag blev hungrig nu…..kram josse

  3. Anonymous 12. januar 2011 at 02:51 #

    >i stedet for bacon kan du bruke sprøstekt serrano:) digger bloggen

  4. Jorild 13. februar 2011 at 17:49 #

    Kjempegod karbonadeoppskrift (o: Jeg hadde også i soltørkede tomater og rømme (brukte elgkjøtt).Nam nam

Legg igjen en kommentar