Her kommer oppskrift på hamburgere med litt annet tilbehør enn man tradisjonelt forbinder med hamburgere. Til to store og en liten trenger du omtrent:

500 gram karbonadedeig
2 sjalottløk, finhakket
1/2 rød paprika, finhakket
1-2 ss tomatpure
1 egg
friske krydderurter
salt og nykvernet sort pepper
3 skiver bacon
1 mozzarellaost, i skiver
tomater, i skiver
rucculasalat
olivenolje
balsamicoeddik

3 hamburgerbrød eller minifoccacia

Lag hamburgerbrød* eller kjøp ferdige. Jeg hadde bakt minifoccacia samme dag og benyttet de, med stort hell.

Bland karbonadedeig (eller kjøttdeig) med løk, paprika, tomatpure, egg og krydderurter. Smak til med salt og pepper. Form tre hamburgere. Bruk gjerne et fuktet skjærebrett og fukt hendene slik at kjøttfarsen ikke klistrer seg fast på hendene. Stek hamburgerne i smør, slik at de får en fin stekeskorpe på begge sider. La de ettersteke i stekovnen ved 200 grader i ca 10 minutter. Mot slutten av steketiden legger du skiver med mozzarellaost oppå hamburgerne.

Sprøstek baconet og la det renne av på et kjøkkenpapir.

Hvis hamburgerbrødene ikke er nystekte kan du varme de litt i stekovnen eller riste de raskt i en grillpanne. Del hamburgerbrødene i to og fordel salat og tomat oppå. Ringle over litt god olivenolje og balsamicoeddik. Deretter legger du på hamburgerne og det sprøstekte baconet, før du legger på den øvre delen av hamburgerbrødet som kronen på verket. Stikk gjerne en trepinne gjennom hamburgeren slik at den står stødig.

Serveres som den er, eller med råstekte mandelpoteter til.

Enjoy!

* Oppskrifter på hamburgerbrød finner du her:
Ordinære hamburgerbrød
Hamburgerbrød med soltørkede tomater
Grove tomatbrød

EnglishREAD IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.