Bønne- og linsesuppe med kylling og chorizo

Høsten er suppetid. Her kommer en rask og smakfull suppe, som metter godt. Til 3 trenger du omtrent:

1  løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2-3/4 rød chili, finhakket
1,5 terninger kyllingbuljong/kyllingfond
3 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater, hakket
6-7 dl vann
1 boks hvite bønner
3 dl kokte linser
5 soltørkede tomater, i biter
5 vårløk, i skiver
salt og nykvernet sort pepper
ca 1 ts revet ingefær
2 kyllingfileter, i biter
100 gram chorizo, i terninger
Finhakket koriander til pynt
eventuelt litt creme fraiche
brød
Fres løk, hvitløk og chili i litt olje, til løken er myk og blank. Tilsett tomatpurè, buljong/fond, hermetiske tomater, vann, bønner, linser og soltørkede tomater, og gi det hele et oppkok. Smak til med ingefær. La det stå og putre under lokk i ca 10 minutter. I mellomtiden steker du vårløken i litt smør og setter til side. Stek deretter kyllingen i litt smør og tilsett chorizoen mot slutten av steketiden. (Du kan eventuelt droppe enten kylling eller chorizo.)

Tilsett kylling, chorizo og vårløk, og smak deretter til suppen med salt og pepper. Strø over litt finhakket koriander og server med en liten klatt creme fraiche og ferske rundstykker/brød til.

Enjoy!


, ,

15 Kommentarer

  1. Laila 4. november 2010 at 07:33 #

    >I går var syklubben hos meg og jeg serverte Biff Bourguignon med potetpurè. Det må vel sies å være en suksess når gjestene spør om det er lov å be om en skje for å få med seg all sausen på tallerkenen :o) Takk for nok en super god middag.

  2. stefania 4. november 2010 at 08:07 #

    >Buongiorno questa tua zuppa è ricca di sapore complimenti :)un abbraccio

  3. Cecilie 4. november 2010 at 08:25 #

    >Tusen takk! Da var dagens middag i boks!

  4. frøken B. 4. november 2010 at 14:54 #

    >hmmmm…. suppen så bare nydelig ut og jeg tror jeg skal prøve meg på den i helgen selv om jeg ikke liker hverken bønner eller linser. Du lager jo bare god mat så det ville ikke forundre meg om jeg plutselig liker bønner og linser likevel… :-)))

  5. Filifjonka 4. november 2010 at 18:00 #

    >Den skal prøves!Nybegynnerspørsmål: må linsene kokes på forhånd, i tillegg til suppas koketid..?

  6. Anonymous 4. november 2010 at 18:13 #

    >Mmm, denne suppen var kjempegod! Jeg hadde ikke linser el bønner, men det jeg hadde var en boks med herm. kikerter. Det ble en god, smaksrik og veldig mettende suppe 🙂

  7. Trine ;) 4. november 2010 at 21:45 #

    >Takk for hyggelige tilbakemeldinger!Filifjonka; I oppskriften står det "kokte linser" og skal ikke kokes mer enn det de skal koke sammen med de øvrige ingrediensene. Trine

  8. Annica Om Mat 5. november 2010 at 11:32 #

    >Mmmm…Bønner og linser må vi har mer av:) Ser ut som en mustig og god suppe, særlig med chorizo som topper det hele. Den skal testes på mitt kjøkken:)God Helg!HilsenAnnica

  9. Anonymous 8. november 2010 at 19:23 #

    >Lagdee denne dog uten linser (hadde bare bønner). Med brød til ble det nok til to dager for 2 voksne personer. Suppen var faktisk best 2. dagen:-)Takk for masse god inspirasjon. MvhMarianne

  10. Anonymous 12. november 2010 at 12:59 #

    >Hvis man hadde tilsatt til appelsinsaft så hadde kanskje denne fått et cassoulé-preg over seg 🙂 god helg!

  11. Anonymous 27. november 2010 at 01:17 #

    >Tusen, tusen takk for herlig blogg!! Inspirerende er det rett og slett 🙂 Jeg er en liten "hobby kokk" som elsker å lage mat til mine kjære, og din blogg gir meg så utrlolig mye inspirasjon, mer enn noen kokebok noensinne har gjort..! Så igjen, takker og bukker til ditt engasjement!

  12. Hanne 21. mars 2011 at 07:43 #

    Hei Trine,

    Jeg serverte denne til middag i går, og resultatet ble slettes ikke verst! Til og med Mannen som mener at suppe ikke er middag godkjente denne! Deilig smaker og ikke minst mettende. Perfekt til middag/kveldsmat en hustrig kveld.

  13. Jana M 10. august 2011 at 21:34 #

    Suppe med bønner og linser, men UTEN choriso! Sunnere, lettere og mer dyrevennlig. Masse fiber, B-vitaminer og protein. Spiser man kylling, burde det være Holte, Liveche eller Stange – de har en god del bedre dyrevelferd. Vanlig kylling har et svært dårlig liv, dessverre. Dette bør alle vi tenke på

  14. Mikkimy 30. oktober 2012 at 17:29 #

    Nyyydelig suppe. Tusen takk for oppskrift. Veldig Mexicansk og deilig. Byttet ut de hvite bønnene med kikerter, det ble veldig vellykket. Hvis man har gamle tortillas så kan man jo gjøre som mexicanerne og steke de i olje og ha den i suppa.

  15. Unn Iren 25. mai 2013 at 08:37 #

    Kjempegod suppe! Men nå har vi hatt denne som middag to dager etter hverandre til to voksne og en liten og det er fremdeles en god del igjen. Jeg skal derfor fryse ned restene slik at jeg han ha de med på jobb som lunsj 🙂

Legg igjen en kommentar