Sommer er grilltid og tiden for godt grilltilbehør. Her kommer forslag til enkelt tilbehør, som kan tilberedes på grillen, samt nydelige timianpoteter som passer seg selv i stekovnen. Jeg serverte dette tilbehøret til marinert, grillet svinefilet forleden, og Mathias på 2 år ble først stille, og så sa han: ”Godt i munnen!”. Bedre tilbakemelding kan en vel knapt få, eller hva? Her kommer forslag til ulike grilltilbehør:

Foliebakt rødløk med timian

Rødløk, i båter
olivenolje
frisk timian
sitronsaft
salt
pepper

Ha rødløksbåtene og frisk timian (kan erstattes av andre friske eller tørkede krydderurter) i dobbel grillfolie og ringle over olivenolje. Ha på noen spiseskjeer presset sitron og krydre med bittelitt salt og pepper. Pakk folien tett og jevnt over løken og bak oppå grillen til løken er mør og fin.

Foliebakte cherrytomater med balsamico

Cherrytomater
frisk oregano
olivenolje
balsamicoeddik
maldonsalt
pepper

Ha cherrytomater og frisk oregano (kan sløyfes eller erstattes med andre friske eller tørkede urter) i dobbel grillfolie. Ringle over olivenolje og balsamicoeddik, og krydre med salt og pepper. Bakes på grillen til tomatene er møre og gode.

Ved servering kan du for eksempel ta noen rucculablader på tallerkenen og ha tomatene og balsamoicosausen over – da blir det ekstra godt!

Marinert squash på grillen

1/2 squash, delt på langs eller i tykke skiver
ca 1/2 dl olivenolje
ca 1/2 ts dijonsennep
1/2-1 fedd hvitløk, finhakket
en kvast oregano
pepper
maldonsalt

Bland sammen olivenolje, sennep og hvitløk, og smak til med salt og pepper. Pensle marinaden på begge sider av squashskivene. Grilles til squashen er mør og har fått fine «grillriller».

Ovnsstekte poteter med hvitløk og timian

potetbåter
olivenolje
hvitløk, grovt hakket
frisk timian, grovt hakket
maldonsalt
nykvernet sort pepper

Sett stekovnen på 225 grader. Ha potetbåtene, hvitløk og timian i langpannen (bruk gjerne bakepapir, men det er ikke nødvendig) og ringle over olivenolje. Krydre med salt og pepper. Stekes til potetene er møre og gjennomstekte og har fått fin farge. Rør i potetene et par ganger. Dersom du ønsker litt mere «crispy» poteter kan du benytte varmluft mot slutten.

Urtekrem

1/2 boks creme fraiche
ca 2 ss gressløk, finhakket
ca 2  ss basilikum, finhakket
ca 2 ss persille, finhakket
litt sitronsaft
salt

Bland sammen creme fraiche og urter. Smak til med salt og pepper. Smaker godt som tilbehør til timianpotetene og eventuelt squashen.

Dette tilbehøret passer til omtrent alle typer kjøtt, og kan varieres med ulike urter og smakstilsettinger. Du trenger ikke å lage alt dette heller, velg deg ut 2-3 typer tilbehør – det er som regel mer enn nok!

Enjoy!

Vintips: Marqués de Monistrol Reserva Privada 2005/2006 (som fremdeles er blant mine rødvinsfavoritter).

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. MMMM no fikk eg lyst på grillmat 🙂 Ser skikkelig deilig ut.Må no le av lillegutten din han minner meg om min lille frøken. Vi plukka blåbær i fjord ikke ei bær fikk ho i koppen for de var så god i munnen hehe

  2. Hvor lenge skal potetene stå i ovnen? Og kan man sette to brett over hverandre i ovnen?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste