Dette er mat å bli glad av! Først når du ser de flotte og fristende fargene på tallerkenen, men ikke minst når du setter tennene i herlighetene. Enkel mat er det også, for her er det bare kyllingen som skal varmebehandles. Kutt opp grønnsakene og fordel dem på en stor tallerken, så kan hver enkelt anrette sine egne tortillas. Dette er en rett som slår godt an hos både store og små.
Ingredienser
Marinerte kyllingspyd
4 | kyllingfileter , i biter |
olivenolje | |
2 fedd | hvitløk |
sitron , saft og skall | |
krydderurter hakkede feks timian og rosmarin | |
salt og pepper | |
6-8 | grillspyd |
4 båter | sitron til servering |
Tortillas, grønnsaker og tilbehør
6-8 | tortillas , grønnsaker og tilbehør |
salat | |
12-16 | cherrytomater , delt i to |
1-2 | nektariner i tynne båter |
1 | avokado , i båter |
1 | rødløk i ringer |
fetaost i terninger | |
tyrkisk yoghurt eller annen matyoghurt | |
god olivenolje litt | |
maldonsalt og nykvernet sort pepper | |
frisk krydderurter eventuelt |
SLIK GJØR DU
Begynn med marinaden og bland sammen olivenolje, sitronsaft, sitronskall, hvitløk og krydderurter i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Del kyllingfiletene i omtrent like store biter og legg dem i en plastpose. Hell oppi marinaden og klem litt på posen slik at marinaden fordeler seg over det hele. La kyllingen marineres i minst en time, men gjerne lengre (i kjøleskapet, selvsagt). Tre kyllingbitene på grillspyd. Benytter du trespyd bør du legge de i vann i minst en halvtime før du skal grille. Grill kyllingspydene på alle sider til de har fått fin farge og er gjennomstekte. La de hvile noen minutter før servering.
Del opp grønnsakene som angitt ovenfor og anrett dem på et stort serveringsfat. Del opp fetaosten i terninger og ha i en liten skål. Ha tyrkisk yoghurt (eller annen matyoghurt) i en liten bolle. På bordet setter du også frem en god olivenolje, maldonsalt og pepperkverna, slik at en kan ringle og krydre etter smak og behag.
Grill tortillaene raskt på restvarmen på grillen, til de såvidt tar farge, men ikke så lenge at de blir sprø.
Da er det bare å anrette sin egen tortilla med salat og friske grønnsaker, søtlige nektariner, salt fetaost – og toppe det hele med en raus klatt tyrkisk yoghurt. Serveres sammen med kyllingspydene og gjerne en sitronbåt som skvises over det hele før servering.
Enjoy!
Nam! Så godt og enkelt 🙂 Lurt å bruke nektariner sånn!
De bliver vidunderlige med nektariner / clementiner i 🙂 Tak for oppskriften.
Dette var kjempegodt! Og barna likte det også! Dette kommer vi til å lage flere ganger 🙂
Denne var fantastisk!!! Nydelig smak!
🙂
Dette så godt ut. Denne må jeg prøve ! Har akkurat startet min egen mat og hage blogg. Det hadde vært koselig om du kommenterte 🙂
Dette var slett ikke dumt! En fin vri på på den vanlige fajitasen, og dette var lettvint og godt! Kommer til å lage det igjen.
Denne var helt nydelig!! Har laget den fler ganger og den kommer garantert til å bli en gjenganger hjemme hos oss 🙂
Så gøy å høre! 🙂
Dette var virkelig godt! Så mange spennende smaker! Vi fant ikke nektarin, så tok mango isteden. Virkelig en ny vri på tacoen 😉 Marinaden til kyllingen var utsøkt!
Supert alternativ til god og sunn grillmat, sosialt og koselig å wrappe på terrassen 🙂 Gjorde stor suksess hos oss nå i sommer. Tusen takk for all den fine matinspirasjonen du deler!
Frisk og god 🙂
Fortsatt min favoritt kyllingrett