Dette er mat å bli glad av! Først når du ser de flotte og fristende fargene på tallerkenen, men ikke minst når du setter tennene i herlighetene. Enkel mat er det også, for her er det bare kyllingen som skal varmebehandles. Kutt opp grønnsakene og fordel dem på en stor tallerken, så kan hver enkelt anrette sine egne tortillas. Dette er en rett som slår godt an hos både store og små.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Marinerte kyllingspyd

4 kyllingfileter , i biter
olivenolje
2 fedd hvitløk
sitron , saft og skall
krydderurter hakkede feks timian og rosmarin
salt og pepper
6-8 grillspyd
4 båter sitron til servering

Tortillas, grønnsaker og tilbehør

6-8 tortillas , grønnsaker og tilbehør
salat
12-16 cherrytomater , delt i to
1-2 nektariner i tynne båter
1 avokado , i båter
1 rødløk i ringer
fetaost i terninger
tyrkisk yoghurt eller annen matyoghurt
god olivenolje litt
maldonsalt og nykvernet sort pepper
frisk krydderurter eventuelt

SLIK GJØR DU

Begynn med marinaden og bland sammen olivenolje, sitronsaft, sitronskall, hvitløk og krydderurter i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Del kyllingfiletene i omtrent like store biter og legg dem i en plastpose. Hell oppi marinaden og klem litt på posen slik at marinaden fordeler seg over det hele. La kyllingen marineres i minst en time, men gjerne lengre (i kjøleskapet, selvsagt). Tre kyllingbitene på grillspyd. Benytter du trespyd bør du legge de i vann i minst en halvtime før du skal grille. Grill kyllingspydene på alle sider til de har fått fin farge og er gjennomstekte. La de hvile noen minutter før servering.

 

Del opp grønnsakene som angitt ovenfor og anrett dem på et stort serveringsfat. Del opp fetaosten i terninger og ha i en liten skål. Ha tyrkisk yoghurt (eller annen matyoghurt) i en liten bolle. På bordet setter du også frem en god olivenolje, maldonsalt og pepperkverna, slik at en kan ringle og krydre etter smak og behag.

Grill tortillaene raskt på restvarmen på grillen, til de såvidt tar farge, men ikke så lenge at de blir sprø.

Da er det bare å anrette sin egen tortilla med salat og friske grønnsaker, søtlige nektariner, salt fetaost – og toppe det hele med en raus klatt tyrkisk yoghurt. Serveres sammen med kyllingspydene og gjerne en sitronbåt som skvises over det hele før servering.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette så godt ut. Denne må jeg prøve ! Har akkurat startet min egen mat og hage blogg. Det hadde vært koselig om du kommenterte 🙂

  2. Dette var slett ikke dumt! En fin vri på på den vanlige fajitasen, og dette var lettvint og godt! Kommer til å lage det igjen.

  3. Denne var helt nydelig!! Har laget den fler ganger og den kommer garantert til å bli en gjenganger hjemme hos oss 🙂

  4. Supert alternativ til god og sunn grillmat, sosialt og koselig å wrappe på terrassen 🙂 Gjorde stor suksess hos oss nå i sommer. Tusen takk for all den fine matinspirasjonen du deler!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste