Jeg elsker det italienske kjøkken med de enkle, men likevel rene og gode smakene. Når det kommer til pasta er favoritten min fylt pasta med spinat og ricotta, gjerne sammen med en deilig tomatsaus som du lager i en fei. Dermed har du et kjapt, enkelt og smakfullt måltid som står på bordet på under et kvarter.
Ingredienser
500 g | fylt pasta med ricotta og spinat , eller annet fyll |
2 | sjalottløk , i små terninger |
4 fedd | hvitløk , finhakket |
2 ss | nøytral olje til steking |
1 1/2 dl | hvitvin eller 1 ts hvitvinseddik |
800 g | hermetiske tomater , hakkede |
1 ss | tomatpuré |
2 klyper | chiliflak |
salt og pepper | |
50 g | parmesan eller annen ost, finrevet |
frisk basilikum |
SLIK GJØR DU
Skjær opp løk og hvitløk som angitt. Finn frem en liten kjele og stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitvin og la den koke nesten inn før du tilsetter tomatpuré og hermetiske tomater. Gi det hele et oppkok og la det koke uten lokk i minst 5 minutter. Smak til med chiliflak, salt og pepper.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. La pasta trekke til den er al dente (sjekk anvisningen på emballasjen) og hell av vannet. Serveres umiddelbart med tomatsaus, finrevet parmesan, godt brød (for eksempel eltefri focaccia) og litt frisk basilikum hvis du har.
Alternativt kan du gratinere pastaen og tomatsaus i stekeovnen. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Lag sausen som beskrevet og la tortellonien trekke i lettsaltet vann i 1 minutt. Ha tortellonien i en ildfast form (ca. 22 x 22 cm) og hell sausen over. Ha gjerne litt mozzarella over og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
TIPS
- Dersom du ikke har hvitvin kan du droppe den og heller smake til med litt hvitvinseddik når du krydrer sausen helt til slutt.
- Dersom du får tomatsaus til overs kan du bruke restene på pizza eller noe annet som smaker godt med tomatsaus på. Tomatsausen kan fryses (lag derfor gjerne dobbel porsjon når du er i gang).
VELBEKOMME!