ANNONSE - RANA PASTA

Jeg elsker det italienske kjøkken med de enkle, men likevel rene og gode smakene. Når det kommer til pasta er favoritten min fylt pasta med spinat og ricotta. En travel hverdag gir dessverre ikke rom for å lage hjemmelaget pasta så ofte, og jeg må derfor av og til ty til bortekjøpte løsninger. Et godt alternativ er da tortelloni med ricotta og spinat fra Rana pasta, som er en fersk pasta som lages av gode råvarer og er uten tilsetningsstoffer. Tortelloni er pasta formet i ringer og fylt med enten ost, kjøtt og/eller grønnsaker, og du finner flere varianter i Rana pastas utvalg. Dagens pastarett toppes med en deilig tomatsaus som du lager i en fei. Dermed har du et kjapt, enkelt og smakfullt måltid som står på bordet på under et kvarter. Tortellonien og tomatsausen kan gjerne også gratineres i ovnen.

Lyst til å teste ut oppskriften? Bestill gjerne Rana pastas tortelloni (og mye annet godt) direkte fra Oluf Lorentzens nettbutikk.

Annonse

Ingredienser

2 pakker Rana tortelloni med ricotta og spinat - eller annet fyll
2 sjalottløk , i små terninger
4 fedd hvitløk , finhakket
2 ss nøytral olje til steking
1 1/2 dl hvitvin eller 1 ts hvitvinseddik
800 g hermetiske tomater , hakkede
1 ss tomatpuré
2 klyper chiliflak
salt og pepper
50 g parmesan eller annen ost, finrevet
frisk basilikum

SLIK GJØR DU

Tortelloni med kjapp tomatsaus

Skjær opp løk og hvitløk som angitt. Finn frem en liten kjele og stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitvin og la den koke nesten inn før du tilsetter tomatpuré og hermetiske tomater. Gi det hele et oppkok og la det koke uten lokk i minst 5 minutter. Smak til med chiliflak, salt og pepper.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. La tortellonien trekke i 2 minutter og hell av vannet. Serveres umiddelbart med tomatsaus, finrevet parmesan, godt brød (for eksempel eltefri focaccia) og litt frisk basilikum hvis du har.

Tortelloni med kjapp tomatsaus

Alternativt kan du gratinere tortelloni og tomatsaus i stekeovnen. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Lag sausen som beskrevet og la tortellonien trekke i lettsaltet vann i 1 minutt. Ha tortellonien i en ildfast form (ca. 22 x 22 cm) og hell sausen over. Ha gjerne litt mozzarella over og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.

TIPS

  • Dersom du ikke har hvitvin kan du droppe den og heller smake til med litt hvitvinseddik når du krydrer sausen helt til slutt.
  • Dersom du får tomatsaus til overs kan du bruke restene på pizza eller noe annet som smaker godt med tomatsaus på. Tomatsausen kan fryses (lag derfor gjerne dobbel porsjon når du er i gang).
  • Sjekk gjerne også ut andre oppskrifter med fylt pasta, for eksempel Kyllingsuppe med tortelloni og bønner og Minestronesuppe med tortelloni. 

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Rana pasta. Rana pasta får du kjøpt hos MENY, Mega, Matkroken, Joker, Spar, Kiwi og Bunnpris. Du kan også bestille Rana pastas tortelloni (og mye annet godt) direkte fra Oluf Lorentzens nettbutikk

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.