Tomatsalat med mozzarella og basilikum er en av mine favorittsalater. Så enkelt - og så utrolig godt! Bruk råvarer av god kvalitet - det kjenner du på smaken.
Ingredienser
| 8 | tomater , i skiver |
| 2 | mozzarella eller burrata |
| 1 neve | basilikumblader |
| 2 ss | pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne |
| 4 ss | extra virgin olivenolje |
| flaksalt | |
| nykvernet sort pepper |
OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer
SLIK GJØR DU
Bruk tomater av god kvalitet, og gjerne i ulike farger hvis du får tak i det. Skjær tomatene opp i jevne skiver og fordel utover et serveringsfat eller 4 porsjonstallerkener, sammen med mozzarella/burrata og basilikumblader. Ringle over litt av din beste olivenolje og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, og dryss dem over salaten helt til slutt.
Serveres som forrett/smårett, som tilbehør til for eksempel kylling eller grillet kjøtt, eller som en del av en sommerbuffet.

TIPS
-
- Parmaskinke og/eller en vellagret balsamicoeddik smaker også nydelig i denne salaten.
VELBEKOMME!
Middagsselskapet med syv personer på lørdag fikk en pangstart med denne forretten! Synes du fortjener å få ordentlig skryt! Jeg lot den stå på tallerkenene med et stykke alufolie over mens vi hadde god tid til bobler på balkongen (ja, nydelig maisol for anledningen☀️☀️☀️), slik at maten ble romtemperert og kanskje på den måten best i smak. Strødde over de ristede pinjekjernene rett før gjestene satte seg☺️. Smakte nydelig med en tørr Riesling til, for øvrig. Bruker «Trines matblogg titt og ofte!