
Tomatsalat med mozzarella og basilikum er en av mine favorittsalater. Så enkelt - og så utrolig godt! Bruk råvarer av god kvalitet - det kjenner du på smaken.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
8 | tomater , i skiver |
2 | mozzarella , i skiver |
1 neve | basilikumblader |
2 ss | pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne |
4 ss | extra virgin olivenolje |
flaksalt | |
nykvernet sort pepper |
SLIK GJØR DU
Bruk tomater av god kvalitet, og gjerne i ulike farger hvis du får tak i det. Skjær tomatene opp i jevne skiver og fordel utover et serveringsfat eller 4 porsjonstallerkener, sammen med mozzarella og basilikumblader. Ringle over litt av din beste olivenolje og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, og dryss dem over salaten helt til slutt.
Serveres som forrett/smårett, som tilbehør til for eksempel kylling eller grillet kjøtt, eller som en del av en sommerbuffet.
TIPS
-
- Parmaskinke og/eller en vellagret balsamicoeddik smaker også nydelig i denne salaten.
VELBEKOMME!
Publisert 7. 7. 2020
Middagsselskapet med syv personer på lørdag fikk en pangstart med denne forretten! Synes du fortjener å få ordentlig skryt! Jeg lot den stå på tallerkenene med et stykke alufolie over mens vi hadde god tid til bobler på balkongen (ja, nydelig maisol for anledningen

), slik at maten ble romtemperert og kanskje på den måten best i smak. Strødde over de ristede pinjekjernene rett før gjestene satte seg
. Smakte nydelig med en tørr Riesling til, for øvrig. Bruker «Trines matblogg titt og ofte!