Tomatsalat med mozzarella og basilikum er en av mine favorittsalater. Så enkelt - og så utrolig godt! Bruk råvarer av god kvalitet - det kjenner du på smaken.

Ingredienser

8 tomater , i skiver
2 mozzarella , i skiver
1 neve basilikumblader
2 ss pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne
4 ss extra virgin olivenolje
flaksalt
nykvernet sort pepper

SLIK GJØR DU

Bruk tomater av god kvalitet, og gjerne i ulike farger hvis du får tak i det. Skjær tomatene opp i jevne skiver og fordel utover et serveringsfat eller 4 porsjonstallerkener, sammen med mozzarella og basilikumblader. Ringle over litt av din beste olivenolje og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, og dryss dem over salaten helt til slutt.

Serveres som forrett/smårett, som tilbehør til for eksempel kylling eller grillet kjøtt, eller som en del av en sommerbuffet.

Caprese - tomatsalat med mozzarella

TIPS

    • Parmaskinke og/eller en vellagret balsamicoeddik smaker også nydelig i denne salaten.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Middagsselskapet med syv personer på lørdag fikk en pangstart med denne forretten! Synes du fortjener å få ordentlig skryt! Jeg lot den stå på tallerkenene med et stykke alufolie over mens vi hadde god tid til bobler på balkongen (ja, nydelig maisol for anledningen☀️☀️☀️), slik at maten ble romtemperert og kanskje på den måten best i smak. Strødde over de ristede pinjekjernene rett før gjestene satte seg☺️. Smakte nydelig med en tørr Riesling til, for øvrig. Bruker «Trines matblogg titt og ofte!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste