Tabbouleh har sin opprinnelse fra Midt-Østen og er et godt følge til til de fleste kjøtt- og fiskeretter. I den senere tid har jeg også benyttet det en del til grillmat.
Hovedingrediensen i tabbouleh er bulgur, som fremstilles av durumhvete som kokes, tørkes og knuses. Bulguren tilsettes tradisjonelt persille, mynte, tomat, vårløk, sitronsaft og olivenolje. Det finnes ulike variasjoner av denne retten i Midt-Østen. I Lørenskog serveres den omtrent slik.

Ingredienser

3 dl bulgur
3 tomater uten kjerne, i små terninger
1 liten rødløk , finhakket
1/2 agurk , i små terninger
bladpersille , finhakket
mynteblader , finhakket
1/2 sitron , saften (smak til)
3-4 ss god olivenolje (smak til)
salt og pepper (smak til)

SLIK GJØR DU

Tilbered bulgur etter anvisningen på pakken, og avkjøl. Del tomatene i to og grav ut kjernene med en teskje. Skjær tomater, løk og agurk i små terninger. Rødløken kan eventuelt erstattes med vårløk. Bland bulgur, grønnsaker og urter, og bland inn olivenolje. Smak til med presset sitron, salt og pepper. Tabbouleh kan fint forberedes flere timer før servering.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!
  takk for en fantastisk fin og inspirerende matblogg! Jeg lurer på om du har noen tips om hvordan man tilbreder bulgur? Finner aldri pakker som det står tilbredningsanvisning.

  1. Det spørs litt på hvor grov bulguren er. Men her er slik jeg gjør det.

   1. Ha litt olje i en kjele og fres litt løk, hvitløk og chili, før du tilsetter bulguren og gir den rundt ett minutt i oljen (dette kan sløyfes, men gir god smak)
   2. Hell kokende vann over bulguren. (ca 2 dl vann for hver dl bulgur)
   3. La stå til bulguren har en myk konsistens (ikke mer enn 15 minutter på de fineste typene, litt lenger på de grovere).

   Dette ble veldig sånn ca, men forhåpentligvis er det nok til at du får det til.

   Her i huset er bulguren flittig brukt, enten som en tabbouleh alla den Trine har laget her, eller med tomatpure og deilige krydder alla spansk ris. Snadder!

   1. Bare en liten presisering. Bulguren kan godt stå i mer en femten minutter, men det er ca den tiden de fineste sortene trenger for å bli ordentlig bløtlagt. Som Trine skriver i posten ovenfor, kan du med hell lage den timevis før servering.

    1. Takk for tips og ikke minst at du ga leseren min et svar da jeg var på ferie nordpå og ikke hadde så stor mulighet for å besvare kommentarer. 😉

 2. Hei Trine
  Et annet godt tips er å tilsette olivenoljen,sitronsaften,salt og pepper sammen med det kokende vannet, synes det gir en ” friskere ” smak. Dette har jeg fra en av mine amerikanske kokebøker.Jeg bruker nok også mer sitron enn det du gjør i denne oppskriften,men det er jo en smakssak.Bjørg-:))

 3. Hei!
  Har vært fast leser av bloggen din lenge og bruker den ukentlig for tips til middagsretter og andre.
  Vil bare si at jeg er så heldig at jentene mine vil heller ha bulgur og couscous fremfor potet og pasta 🙂
  Derfor er det så godt å lese greie retter med disse ingrediensene…. 🙂

 4. Hei!
  Et annet tips fra meg:
  Mulig du har skrevet om det før, for det er vel egentlig ikke noe spes unikt…

  Jeg har alltid spinat i hus, enten frossen eller fersk
  Og jentene spiser masse av det dersom det er blandet i ris, bulgur eller couscous…. Da blir det et tilbehør som funker til “alt” 🙂

  1. Spinat er kjempefint tilbehør til bulgur, couscous og perlespelt. Du finner flere oppskrifter med det poå bloggen også.;)

 5. Hei Trine
  Du skriver at denne fint kan stå i flere timer før den serveres. Men kan den lages dagen i forveien?
  Til barnedåp vil jeg gjerne ha så mye som mulig klart da det blir knapt med tid på selve dagen….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste