Med en pølsesnabb, en boks linser og noen andre basisingredienser i hus, er det utrolig mye godt og mettende du kan lage. Slik som denne litt spicy linsesuppen med chorizo. Dersom du ikke har chorizo kan du benytte annen smaksrik pølse, bacon eller kanskje du har noen kjøttrester på lur?
Ingredienser
200 g | chorizo (speket type), i terninger |
nøytral olje til steking | |
1 | rødløk , i små terninger |
1 | rød paprika , i små terninger |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ss | ingefær , finrevet |
1/2 | rød chili , finhakket (eller 1/2 ts chiliflak) |
2 ss | tomatpuré |
1 ss | karri |
1 ss | malt spisskummin |
1 ts | malt korianderfrø |
400 g | hermetiske tomater , hakkede |
6-7 dl | kyllingkraft eller utblandet fond/buljong |
200 g | røde linser , hermetiske |
1/4 | sitron , saften (smak til) |
salt | |
4 ss | crème fraîche , rømme el. |
frisk koriander hvis du har |
SLIK GJØR DU
Skrell og skjær opp alle grønnsakene og chorizoen som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.
Finn frem en liten gryte og stek chorizoen i litt nøytral olje et par minutter, og legg til side. Tilsett litt mer olje i gryta og stek løk og paprika, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett finrevet frisk ingefær, chili, tomatpuré og krydderet, og la det surre med i ca. 1 minutt. Ha deretter i kraft og hermetiske tomater. Gi suppen et oppkok og la den deretter småkoke i 5-10 minutter. Skyll linsene i et dørslag el. og ha i gryta sammen med chorizoen, og la det putre i ytterligere 5 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og mer krydder, om nødvendig.
Server suppen rykende varm med en klatt creme fraiche, frisk koriander og nan (eller annet godt brød) som tilbehør.
TIPS
- En vegetarisk variant av suppen finner du her.
VELBEKOMME!
Ingen som har kommentert ? Denne var super god, perfekt på en grå og regnfull søndag i mars . Takk for gode oppskrifter og god mat 🙂
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!