Med hermetiske tomater, linser og noen andre basisingredienser i hus er det utrolig mye godt du kan lage, som for eksempel denne smakfulle og mettende linsesuppen som (nesten) lager seg selv på under en halvtime.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 liten rødløk , i små terninger
4 fedd hvitløk , finhakket
nøytral olje til steking
1 ss ingefær , finrevet
1 ss tomatpuré
3 ts karri
1 ss malt spisskummen
1 ts malt korianderfrø
1/2 ts chiliflak eller 1/2 rød chili
6 dl grønnsakskraft eller buljong/fond
800 g hermetiske tomater , hakkede
2 gulrøtter , i små terninger
175 g røde linser (tørkede)
1/2 sitron , smak til
4 ss gresk yoghurt el.
chiliflak
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Rød linsesuppe

Skrell og skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken på middels varme i oljen, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett finrevet frisk ingefær, tomatpuré og krydderet, og la det surre med i ca. 1 minutt. Ha deretter i kraft, hermetiske tomater og gulrøtter. Skyll linsene i et dørslag el. og tilsett dem også. Gi suppen et oppkok og la den deretter småkoke i ca. 15 minutter, til gulrøtter og linser er møre. Smak til med sitronsaft, salt og mer krydder, om nødvendig.

Server suppen rykende varm med en klatt gresk yoghurt, frisk koriander og nan (eller annet godt brød) som tilbehør.

Rød linsesuppe

TIPS

  • Dersom du ikke har tørkede linser kan du benytte hermetiske. Vent da med å tilsette dem mot slutten av koketiden, når gulrøttene er knapt møre.
  • Hvis du ønsker en noe mer jevnet suppe kan du kjøre ca. 1/3 av suppen (eller mer) med en stavmikser el, som du heller tilbake i suppekjelen etterpå.
  • Rester til overs? Nyt restene til lunsj dagen etter, eller frys dem ned.
  • Dersom du ønsker det kan du for eksempel erstatte grønnsakskraften med kyllingkraft og/eller toppe suppen med litt sprøstekt spicy chorizo eller kjøtt-/kyllingrester.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg ladge denne i går og har sjelden fått så mye skryt fra mannen i huset. Super god og kommer til å bli en gjengager.

  2. Hei, jeg skal lage denne suppen til 16 personer. Ganger du løk og hvitløk opp med 4 eller bruker du mindre løk og hvitløk når du lager store porsjoner? Vennlig hilsen Ellen

  3. Love it ❤️ Fantastisk god og smakfull suppe. Manglet noen krydder, men plusset på litt rød paprika og chorizo pølse. En ny favoritt dette. Takk

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste