ANNONSE - MUTTI

Med Mutti hermetiske tomater i huset har du alltid et godt utgangspunkt for mange deilige retter. Jeg bruker dem i pastasaus, på pizza, i gryteretter - og ikke minst i supper. Jeg har her brukt Mutti Polpa i en enkel, men smakfull linsesuppe. Her er kvaliteten på råvarene helt avgjørende for om du får et bra resultat eller ikke. I boksene fra Mutti finner du italienske tomater av høy kvalitet og som er gode på smak. Prøv dem i denne linsesuppen du også - en kjapp, rimelig, mettende og smakfull vegetarrett som (nesten) lager seg selv på litt under en halvtime!

Annonse

Ingredienser

1 liten rødløk , i små terninger
4 fedd hvitløk , finhakket
nøytral olje til steking
1 ss ingefær , finrevet
1 ss Mutti tomatpuré
3 ts karri
1 ss malt spisskummen
1 ts malt korianderfrø
1/2 ts chiliflak eller 1/2 rød chili
6 dl grønnsakskraft eller buljong/fond
2 bokser Mutti hermetiske tomater (polpa)
2 gulrøtter , i små terninger
175 g røde linser (tørkede)
1/2 sitron , smak til
4 ss gresk yoghurt el.
chiliflak
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Rød linsesuppe

Skrell og skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken på middels varme i oljen, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett finrevet frisk ingefær, tomatpuré og krydderet, og la det surre med i ca. 1 minutt. Ha deretter i kraft, hermetiske tomater og gulrøtter. Skyll linsene i et dørslag el. og tilsett dem også. Gi suppen et oppkok og la den deretter småkoke i ca. 15 minutter, til gulrøtter og linser er møre. Smak til med sitronsaft, salt og mer krydder, om nødvendig.

Server suppen rykende varm med en klatt gresk yoghurt, frisk koriander og nan (eller annet godt brød) som tilbehør.

Rød linsesuppe

TIPS

  • Dersom du ikke har tørkede linser kan du benytte hermetiske. Vent da med å tilsette dem mot slutten av koketiden, når gulrøttene er knapt møre.
  • Hvis du ønsker en noe mer jevnet suppe kan du kjøre ca. 1/3 av suppen (eller mer) med en stavmikser el, som du heller tilbake i suppekjelen etterpå.
  • Rester til overs? Nyt restene til lunsj dagen etter, eller frys dem ned.
  • Dersom du ønsker det kan du for eksempel erstatte grønnsakskraften med kyllingkraft og/eller toppe suppen med litt sprøstekt spicy chorizo eller kjøtt-/kyllingrester.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Mutti. Mutti Polpa får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Meny, Spar, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.