Smakfulle, saftige spanske kjøttboller med en litt spicy tomatsaus er et "must" når det står tapas på menyen. Prøv denne oppskriften neste gang du skal servere tapas (eller server den til middag med poteter eller annet tilbehør til).

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KJØTTBOLLENE

400 g kjøttdeig av storfe
200 g kjøttdeig av svin
1 sjalottløk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 - 1 rød chili , finhakket
1 egg
4 ss brødrasp eller panko
1 - 1 1/2 ts røkt paprikapulver
1 ts flaksalt
1/4 ts pepper
2-3 ss persille , finhakket
2 ss kaldt vann

TOMATSAUSEN

1 sjalottløk , finhakket
nøytral olje til steking
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket
1 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
1/2 ts sukker
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Spanske kjøttboller med spicy tomatsaus

KJØTTBOLLENE

Skjær opp løk, hvitløk og chili som angitt. Ha kjøttdeig av storfe og svin i en bolle og tilsett de øvrige ingrediensene. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok (eller bruk hendene) og bland godt sammen. Krydre med salt og pepper. Du skal nå ha en deig som skal være myk og lett å forme. Tilsett eventuelt litt vann dersom du synes deigen er litt fast eller litt mer brødrasp/panko dersom du synes den er for løs. Stek gjerne en prøve-kjøttbolle for å sjekke om du eventuelt skal tilsette mer krydder og/eller persille.

Form jevnstore kjøttboller, ca. 30 stykker. Stek kjøttbollene i litt nøytral olje (i to omganger), til de har en fin stekeskorpe. Kjøttbollene skal ikke være helt gjennomstekte da de også skal trekke litt i tomatsausen.

TOMATSAUSEN

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløk og chili steke med mot slutten av steketiden. Tilsett deretter tomatpure og la det surre med i ca. ett minutt, før du tilsetter de hermetiske tomatene. La sausen stå å småkoke under lokk i ca. 20 minutter (men gjerne litt lengre, hvis du har tid). Smak til med sukker, salt og pepper. Dersom du ønsker en jevn saus kan du eventuelt kjøre den med en stavmikser eller lignende.

Legg kjøttbollene i sausen, sett på lokk og la det trekke på lav varme, til kjøttbollene er gjennomstekte.

Spanske kjøttboller med spicy tomatsaus

SERVERING

Server kjøttbollene sammen med for eksempel en god spekeskinke og/eller spekepølse, manchego og spanske tapaspoteter (eller saltbakte poteter og mojosaus).

TIPS

 • Kjøttbollene kan også stekes i stekeovnen, ved 200 grader (over- og undervarme), midt i ovnen i 15-20 minutter. Steketiden vil variere ut ifra størrelsen på kjøttbollene, så pass på mot slutten av steketiden.
 • Kjøttbollene og tomatsausen kan gjerne lages et par dager før de skal serveres og oppbevares i kjøleskapet. Både kjøttbollene og sausen kan også fryses.
 • Bytt gjerne ut litt av kjøttdeigen med finhakket spicy chorizo, for en litt mer pikant smak.
 • Alle tapasoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Spanske kjøttboller med spicy tomatsaus

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hvis man skal lage kjøttbollene dagen før, bør man rulle de sammen og vente med steking til de skal serveres? 🙂

 2. Idag lagde jeg de greske kjøttbollene fra den nye kokeboka di hverdagsmat. Fant ikke oppskriften her inne. Men de var kjempegode. Samboeren min da: det er ikke siste gangen du lager disse . Og han kommenterer meget sjelden maten jeg lager. Terningkast 6 fra meg. Veldig godt med revet sitronskall i og hakket persille. Mmmmmmmmm.

  1. De greske kjøttbollene er en favoritt her også, så gøy å høre at de slår an hos andre også. Nei, oppskriften er ikke her på bloggen, kun i boken (mer enn halvparten av oppskriftene i boken er unike for boken og ikke å finne på nett). Takk for dun tilbakemelding! 🙂

 3. Hei. Jeg lurer på om du kan fryse kjøttbollene i tomatsausen, eller om du fryser dem hver for seg? Jeg skal lage til en konfirmasjon og vil helst få det så lettvint som mulig 🙂

  1. Det er jo bare å redusere hvitløken neste gang. Jeg fulgte oppskriften og syns de ble veldig gode. Smakte mye hvitløk ja, men absolutt gode på smak!

 4. Har laget disse flere ganger nå. Vi synes de er veldig gode 🙂
  Bruker litt sterkere chili bare har vi prikken over i’en for oss <3

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste