Smakfulle, saftige spanske kjøttboller med en litt spicy tomatsaus er et "must" når det står tapas på menyen. Prøv denne oppskriften neste gang du skal servere tapas (eller server den til middag med poteter eller annet tilbehør til).

Annonse

Ingredienser

KJØTTBOLLENE

400 g kjøttdeig av storfe
200 g kjøttdeig av svin
1 sjalottløk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 - 1 rød chili , finhakket
1 egg
4 ss brødrasp eller panko
1 - 1 1/2 ts røkt paprikapulver
1 ts flaksalt
1/4 ts pepper
2-3 ss persille , finhakket
2 ss kaldt vann

TOMATSAUSEN

1 sjalottløk , finhakket
nøytral olje til steking
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket
1 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
1/2 ts sukker
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Spanske kjøttboller med spicy tomatsaus

KJØTTBOLLENE

Skjær opp løk, hvitløk og chili som angitt. Ha kjøttdeig av storfe og svin i en bolle og tilsett de øvrige ingrediensene. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok (eller bruk hendene) og bland godt sammen. Krydre med salt og pepper. Du skal nå ha en deig som skal være myk og lett å forme. Tilsett eventuelt litt vann dersom du synes deigen er litt fast eller litt mer brødrasp/panko dersom du synes den er for løs. Stek gjerne en prøve-kjøttbolle for å sjekke om du eventuelt skal tilsette mer krydder og/eller persille.

Form jevnstore kjøttboller, ca. 30 stykker. Stek kjøttbollene i litt nøytral olje (i to omganger), til de har en fin stekeskorpe. Kjøttbollene skal ikke være helt gjennomstekte da de også skal trekke litt i tomatsausen.

TOMATSAUSEN

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløk og chili steke med mot slutten av steketiden. Tilsett deretter tomatpure og la det surre med i ca. ett minutt, før du tilsetter de hermetiske tomatene. La sausen stå å småkoke under lokk i ca. 20 minutter (men gjerne litt lengre, hvis du har tid). Smak til med sukker, salt og pepper. Dersom du ønsker en jevn saus kan du eventuelt kjøre den med en stavmikser eller lignende.

Legg kjøttbollene i sausen, sett på lokk og la det trekke på lav varme, til kjøttbollene er gjennomstekte.

Spanske kjøttboller med spicy tomatsaus

SERVERING

Server kjøttbollene sammen med for eksempel en god spekeskinke og/eller spekepølse, manchego og spanske tapaspoteter (eller saltbakte poteter og mojosaus).

TIPS

  • Kjøttbollene kan også stekes i stekeovnen, ved 200 grader (over- og undervarme), midt i ovnen i 15-20 minutter. Steketiden vil variere ut ifra størrelsen på kjøttbollene, så pass på mot slutten av steketiden.
  • Kjøttbollene og tomatsausen kan gjerne lages et par dager før de skal serveres og oppbevares i kjøleskapet. Både kjøttbollene og sausen kan også fryses.
  • Bytt gjerne ut litt av kjøttdeigen med finhakket spicy chorizo, for en litt mer pikant smak.
  • Alle tapasoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Spanske kjøttboller med spicy tomatsaus

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.