Første gang jeg ble servert saltbakte poteter var jeg ganske så skeptisk da jeg så verten grave frem potetene under alt saltet. Men etter første munnfull var jeg overbevist, og siden den gang har jeg benyttet denne tilberedningsmetoden titt og ofte. For selv om det benyttes mye salt smaker ikke potetene mer salt enn de skal, så lenge du beholder skallet på potetene. Saltet bevarer fuktigheten og den gode smaken, og resultatet blir saftige og gode poteter. Dette er kjempegodt tilbehør til kjøtt- og fiskeretter, men også som snacks med en dipp/saus til, eller for eksempel på tapasbordet.

Jeg har her kokt potetene i saltet da stekovnen var okkupert av kjøtt og øvrige grønnsaker, men har du ledig stekovnskapasitet kan du også saltbake potetene i stekovnen. Prøv det også til løk - kjempegodt!

Ingredienser

800-900 g små poteter
8 dl vann
7 dl grovt havsalt

SLIK GJØR DU

Vask potetene (viktig å beholde skallet på) og kok potetene i vann og salt, til potetene er møre etter ca. 25 minutter (avhengig av størrelsen på potetene). Hell av vannet og la potetene dampe noen minutter uten lokk, til de har dampet tørr.

Børst av mesteparten av saltet, og server potetene til kjøtt, fisk, på tapasbordet eller som en snacks.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei stemmer det at det er brukt 7 dl salt. Er jo himla mye. Sikker på at det ikke er en skrivefeil 0,7 dl eller noe….? Skal lage lammesteken din med ovnsbake grønnskaer og tenkte å prøve meg på saltpakte/kokte poteter. 🙂 har laget noen av dine oppskrifter og bruker kun din blogg nå dersom jeg trenger inspirasjon og hjelp til oppskrifter!!!
  Mvh Marie Helene

 2. Hei. Testet disse i dag, brukte mandelpoteter- de ble veldig tørre. Vil gjerne bruke Norske råvarer, har du tips til andre poteter? Hva slags dipp kan anbefales? Må teste ut litt, skal lage de til selskap senere i januar. Takk for mange flotte oppskrifter:)

 3. Saktbakte poteter er kjempegodt, men hvorfor bruker dere de giftsprøytede franske Amadine når vi har flotte norske tilsvarende?? Minne gård på Eidsvoll produserer til de kresne restaurantene, og en bonde fra Vestfold leverer til MENY. Kjøp sunne, norske poteter folkens !

 4. Lurer på om jeg må gange opp feks til 2,1 liter grovsalt om jeg skal ha stort selskap og trenger 3 porsjoner med Amadinepoteter? Eller om jeg bør redusere noe på saltet og vannet?

 5. Dette ble voldsomt? alt saltet lå igjen i kjelen og det må være noe galt med at det er 7 dl salt?
  Jeg måtte skylle av alt saltet og deretter ble det jo ikke helt som jeg tenkte..
  Brukte grov halvsalt fra Confecta.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste