
Første gang jeg ble servert saltbakte poteter var jeg ganske så skeptisk da jeg så verten grave frem potetene under alt saltet. Men etter første munnfull var jeg overbevist, og siden den gang har jeg benyttet denne tilberedningsmetoden titt og ofte. For selv om det benyttes mye salt smaker ikke potetene mer salt enn de skal, så lenge du beholder skallet på potetene. Saltet bevarer fuktigheten og den gode smaken, og resultatet blir saftige og gode poteter. Dette er kjempegodt tilbehør til kjøtt- og fiskeretter, men også som snacks med en dipp/saus til, eller for eksempel på tapasbordet.
Jeg har her kokt potetene i saltet da stekovnen var okkupert av kjøtt og øvrige grønnsaker, men har du ledig stekovnskapasitet kan du også saltbake potetene i stekovnen. Prøv det også til løk - kjempegodt!
Ingredienser
800-900 g | små poteter , f. eks. Amadinepoteter |
8 dl | vann |
7 dl | grovt havsalt |
SLIK GJØR DU
Vask potetene (viktig å beholde skallet på) og kok potetene i vann og salt, til potetene er møre etter ca. 25 minutter (avhengig av størrelsen på potetene). Hell av vannet og la potetene dampe noen minutter uten lokk, til de har dampet tørr.
Server potetene til kjøtt, fisk, på tapasbordet eller som en snacks.
Enjoy!
Skal saltet skylles av potetene før de spises ?
De så kjempegode ut! Skal prøves til neste søndagsmiddag 🙂
Kan man servere disse potetene kald på tapasbordet?
Ja, det går fint.
Hei stemmer det at det er brukt 7 dl salt. Er jo himla mye. Sikker på at det ikke er en skrivefeil 0,7 dl eller noe….? Skal lage lammesteken din med ovnsbake grønnskaer og tenkte å prøve meg på saltpakte/kokte poteter. 🙂 har laget noen av dine oppskrifter og bruker kun din blogg nå dersom jeg trenger inspirasjon og hjelp til oppskrifter!!!
Mvh Marie Helene
Det stemmer med 7 dl og de blir knall gode
Fungerer dette på mandelpoteter også?
Hei. Testet disse i dag, brukte mandelpoteter- de ble veldig tørre. Vil gjerne bruke Norske råvarer, har du tips til andre poteter? Hva slags dipp kan anbefales? Må teste ut litt, skal lage de til selskap senere i januar. Takk for mange flotte oppskrifter:)
Jeg bruker amandine poteter. De passer perfekt til dette
Saktbakte poteter er kjempegodt, men hvorfor bruker dere de giftsprøytede franske Amadine når vi har flotte norske tilsvarende?? Minne gård på Eidsvoll produserer til de kresne restaurantene, og en bonde fra Vestfold leverer til MENY. Kjøp sunne, norske poteter folkens !
Lurer på om jeg må gange opp feks til 2,1 liter grovsalt om jeg skal ha stort selskap og trenger 3 porsjoner med Amadinepoteter? Eller om jeg bør redusere noe på saltet og vannet?
Kan jeg oppbevare potetene over vannbad,og skal de da ligge i saltet til de blir servert?