MOJOSAUS & GRILLEDE SMÅPOTETER

Du har kanskje smakt det på Kanariøyene, mojosaus med saltbakte poteter? Mojosaus er en smakfull grønnsakssaus med blant annet grillet paprika, som smaker kjempegodt sammen med poteter. Jeg lager mojosaus ofte til grillmat, og serverer den sammen med grillede småpoteter. Har du lyst til å teste det du også?

Annonse

Ingredienser

MOJOSAUS

200 g piquillos (grillet paprika)
2 skiver loff (oppbløtt i kaldt vann)
2 fedd hvitløk , finhakket
75 g parmesan , revet
6-8 cherrytomater , delt i to
4 ss extra virgin olivenolje
2-3 ss sherryeddik eller hvitvinseddik
sukker
salt
pepper

GRILLEDE SMÅPOTETER

800 g små poteter
nøytral olje
flaksalt

SLIK GJØR DU

MOJOSAUS

Skjær av skorpene på loffen og legg skivene i litt kaldt vann noen minutter. Klem ut vannet og ha brød, grønnsaker, parmesan og olivenolje i en kjøkkenmaskin med kniver. Kjør til du har en glatt blanding. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.

GRILLEDE SMÅPOTETER

Vask potetene og kok dem i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Hell av kokevannet, tre potetene på grillspyd, pensle dem med litt nøytral olje og krydre med litt flaksalt. La grillspydene ligge på grillen til potetene er gylne og møre. Snu dem regelmessig.

Serveres og nytes som tilbehør til nesten all slags grillmat.

TIPS

  • Du kan gjerne grille paprikaen til mojosausen selv, se her.
  • Mojosaus er også en selvskreven rett på tapasbordet sammen med saltbakte poteter.
  • Bruk gjerne potetrester fra dagen før. Alternativt tilbehør til de grillede potetene er for eksempel fetakrem med chili.
  • Alle grillmatoppskriftene (+ tilbehør) finner du samlet her.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.