Det er ingen hemmelighet at junior på 10 år eeeelsker pasta, og synes at nå var det jammen på tide med en ny pastarett på bloggen (hehe, han begynner å skjønne hvordan det henger sammen nå). Jeg benyttet derfor anledningen til å ta en liten makeover på et mer enn 8 år gammelt blogginnlegg, som nå går inn i pensjonistenes rekker. Her får pastaen selskap av bacon, soltørket tomat, en smakfull fløtesaus og ikke minst deilig gorgonzola - prøv det du også!
Ingredienser
4 porsjoner | spagetti eller annen pasta |
125 g | bacon eller spekeskinke |
1 | rødløk , i små terninger |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2 | rød chili , finhakket |
50 g | soltørkede tomater , i biter |
1 dl | kyllingkraft eller utblandet buljong/fond |
1 1/2 dl | matfløte eller kremfløte |
75-100 g | gorgonzola eller annen blåmuggost |
basilikum eller persille, grovt hakket |
SLIK GJØR DU
Skjær opp alle grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok spagettien etter anvisningen på pakken. Tips om koking av pasta finner du her.
Stek rødløk og bacon i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Ha i hvitløk og chili mot slutten av steketiden, og la det surre med de siste to minuttene. Ha i soltørkede tomater og kyllingkraft, og la det hele putre til kraften er nesten kokt inn. Tilsett fløten og varm opp mot kokepunktet.
Hell sausen over den ferdigkokte spagettien og vend forsiktig sammen. Smuldre gorgonzola over og gi retten et dryss av friske krydderurter, og server umiddelbart – gjerne med litt focaccia som tilbehør.
BUON APPETITO!
Nam, det må prøves!
Denne retten var utrolig god 🙂 Og så lett å lage 🙂
Det skal ikke være fløte i carbonara….
Dette er ingen carbonara… 😉