En god Bolognese skal tradisjonelt koke i mange timer, noe de fleste av oss ikke har mulighet til i hverdagen. Her kommer en kjapp, enkel og smakfull variant av Spagetti Bolognese slik jeg serverer den til familien min på travle dager.

Ingredienser

500 g spagetti
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 gul løk , i små terninger
2-3 fedd hvitløk , finhakket
2 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
2 gulrøtter , revet
1-2 stilk stangselleri , i små terninger
2 1/2 dl kyllingkraft eller utblandet fond
1 laurbærblad
1 ts oregano (tørket)
1-2 klyper chiliflak (kan sløyfes)
1-2 ss sitronsaft
1/2 - 1 ss soyasaus
1/4-1/2 ts sukker
salt og pepper
extra virgin olivenolje
50-100 g parmesan , revet
frisk basilikum

SLIK GJØR DU

Skjær opp (og riv) grønnsakene som angitt.

Finn frem en vid gryte eller en stekepanne med høye kanter, og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje i ca. 3 minutter. Ha i løken og la det steke videre på middels varme til løken er blank og myk. La hvitløken steke med mot slutten av steketiden. Tilsett deretter tomatpure, hermetiske tomater, gulrøtter, stangselleri, kraft, laurbærblad, oregano og chiliflak, og la det småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Smak til med sitronsaft, soyasaus, sukker, salt og pepper, og eventuelt mer krydder hvis du ønsker det.

Mens sausen putrer koker du spagettien etter anvisningen på pakken.

Serveres umiddelbart. Drypp litt av din beste olivenolje over pastaen, strø revet parmesan og noen basilikumblader over det hele – og nyyyt!

Pasta Bolognese med Kikkoman

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. For å gjøre tilberedingen fra en en oppskrft enda lettere burde mengden komme inn i selve prosessen/fremgangsmåten.

    Jeg har minst sett en som var slik:
    Du ser listen med ingredienser – for innkjøp etc.
    Du velger antall personer
    Du får mengden ingredienser rett inn i fremgangsmåten.
    Du slipper å hoppe frem og tilbake mellom mengde og metode.

    De som legger det opp slik, vil jeg bruke enda mer.

    1. Takk for innspill. Det er dessverre ikke så enkelt å få til som det kan høres ut. Det vil bli et nytt, omfattende og kostbart utviklingsprosjekt som også vil innebære at jeg manuelt må gå inn å redigere de mer enn 2500 oppskriftene som ligger på bloggen, og det er ikke aktuelt for meg. Det er bare jeg som står bak Trines matblogg, og jeg har dessverre ikke de samme ressurser som Tine, Matprat og andre store aktører. Dette er rett og slett hobbyprosjektet som ble litt mer enn bare hobby etter hvert. Jeg håper imidlertid at du liker oppskriftene og henger med videre, likevel. 🙂

      1. Evt. kan du lage en sånn widget som du kan trykke på for å se ingrediensene uansett hvor du er på siden.

        en liten knapp som følger siden når du scroller f.eks

  2. Dette blir en ny hverdagsfavoritt i vår familie. Laget på ca 1/2 time og alt ble spist! Skikkelig god på smak.

  3. Denne oppskriften skal jeg prøve en dag hjemme. Høres god ut og er sikker på at den er kjempegod også. Jeg er medlem på Fontenehuset Bærum og vi bruker veldig ofte dine oppskrifter til lunsj

  4. Hei Trine

    I fremgangsmåten så står det bl.a at man skal tilsette kraft… kraft fra hva da ?

  5. Tusen takk for at du deler av dine gode oppskrifter og erfaringer. Har vore til hjelp mange ggr når eg treng ide til middag. Og i dag blir d spaghetti bolognese, som er enkel og god

  6. Kan du flytte pasta-kokingen nederst i oppskriften Trine, siden pastaen skal være nykokt kan jo gryten bare stå å kose seg og vente på pastaen..

Leave a Reply to Solveig Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste