ANNONSE - KIKKOMAN

Soyasaus er en ingrediens jeg alltid har i skapet og som jeg ofte benytter når jeg lager mat. Soyasaus benyttes tradisjonelt mest i asiatiske retter, men har du testet det i andre retter også? Prøv for eksempel å tilsette litt soyasaus i gryteretten, rødvinsausen eller pastasausen neste gang, slik jeg har gjort i denne pastaretten.

Spagetti Bolognese er en kjapp, enkel og smakfull hverdagsrett som jeg ofte serverer familien. Bolognesesausen smaker jeg til med litt Kikkoman soyasaus, noe som tilfører pastaretten en mild aroma og rike umamismaker. Kikkoman soyasaus brygges etter en tradisjonell oppskrift og består av kun fire naturlige råvarer: soyabønner, hvete, vann og salt – helt uten kunstige tilsetnings- eller fargestoffer, konserveringsmidler eller smaksforsterkere. Prøv den på favorittretten din neste gang!

Annonse

Ingredienser

500 g spagetti
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 gul øk , i små terninger
2-3 fedd hvitløk , finhakket
2 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
2 gulrøtter , revet
1-2 stilk stangselleri , i små terninger
2 1/2 dl kyllingkraft eller utblandet fond
1 laurbærblad
1 ts oregano (tørket)
1-2 klyper chiliflak (kan sløyfes)
1-2 ss sitronsaft
1/2 - 1 ss Kikkoman soyasaus
salt og pepper
extra virgin olivenolje
50-100 g parmesan , revet
frisk basilikum

SLIK GJØR DU

Pasta Bolognese med Kikkoman

Skjær opp (og riv) grønnsakene som angitt. Kok spagettien etter anvisningen på pakken.

Finn frem en vid gryte eller en stekepanne med høye kanter, og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje i ca. 3 minutter. Ha i løken og la det steke videre på middels varme til løken er blank og myk. La hvitløken steke med mot slutten av steketiden. Tilsett deretter tomatpure, hermetiske tomater, gulrøtter, stangselleri, kraft, laurbærblad, oregano og chiliflak, og la det småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Smak til med sitronsaft, soyasaus, salt og pepper, og eventuelt mer krydder hvis du ønsker det.

Serveres umiddelbart sammen med nykokt spagetti. Drypp litt av din beste olivenolje over pastaen, strø revet parmesan og noen basilikumblader over det hele – og nyyyt!

Pasta Bolognese med Kikkoman

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Kikkoman. Kikkoman soyasaus får du kjøpt i alle dagligvarebutikker. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.