Her kommer en ny fristelse for søtmonser, nemlig en sjokoladekake med peppermyntefyll og sjokoladetrekk. Godt hver for seg, og godt sammen. Og mektig godt.

Ingredienser

SJOKOLADEBUNN

100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
25 g kakao
50 g (finkornet) sukker
120 g smør
1 egg

PEPPERMYNTEFYLL

450 g melis (ca.)
1/2 dl vann (ca.)
8-10 dråper peppermynteolje

SJOKOLADETREKK

200 g mørk kokesjokolade (ca. 55% kakaoinnhold)

SLIK GJØR DU

Sjokoladeruter med peppermynte

Sett stekeovnen på 180 grader (over- og undervarme). Smelt smøret og avkjøl noe. Bland alt det tørre i en stor bolle, og rør deretter inn det avkjølte smøret. Visp sammen egget og rør også det inn. Fordel blandingen utover en bakepapirkledd form som er ca. 20 x 30 cm. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter, til sjokoldekaken er gjennomstekt. Sett kaken til avkjøling.

Så står peppermyntefyllet for tur. Kok opp vannet. Ha melisen i en bolle og tilsett det kokende vannet litt etter litt – og smak samtidig til med peppermynteolje, til du får en fin konsistens på fyllet ditt. Bre det jevnt utover sjokoladekaken. Sett kaken til avkjøling i ca. en time.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Når du smelter sjokoladen over vannbad må du først hakke den opp i jevnstore biter. Kok deretter opp ca. 1 liter vann i en kasserolle og slå av varmen. Plasser en bolle oppå kasserollen, men uten at bunnen kommer i kontakt med vannet. Tilsett ca. 2/3 av den hakkede sjokoladen, og la den smelte. Rør av og til, til det blir en glatt masse. Pass på at det ikke kommer vann oppi sjokoladen! Ta deretter bollen av kasserollen, sett den på benken og tilsett den resterende 1/3 av sjokoladen. La den smelte i under omrøring. Når sjokoladen er 31-32 grader er den klar for bruk. Bre sjokoladen raskt utover peppermyntefyllet og sett kaken til avkjøling. Når sjokoladetrekket har stivnet er kaken klar til å nytes.

Sjokoladeruter med peppermynte

Skjær kaken opp i små stykker og server den gjerne med en god kopp kaffe til. Kaken kan fryses.

ENJOY!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Jeg har ikke 20×30 form tilgjengelig i kveld. Tror du det går greit å doble oppskriften og lage den i en vanlig langpanne ?

  2. hei!

    Står med ingrediensene til kaken nå og lurer på om det skal noe melk e.l i? Har rørt sammen det tørre og tilsatt smeltet smør og egg 🙂

  3. Kjøpte peppermynteolje ens ærend for å prøve denne kaken i fjor. Så da var det en fin anledning å lage den igjen til kaffegodt på årets julebord og få omsatt litt mer av oljen 🙂 Kommer nok til å ha den i åresvis 😉
    Er veldig fornøyd med kaken 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste