En av mine favorittingredienser er sitron, som passer godt i både salte og søte retter. Som for eksempel i denne friske og silkemyke sitrondesserten som smaker ypperlig sammen med mine favorittbiscotti.
Ingredienser
3 | sitroner (økologiske) |
1 | gelatinplate |
2 ss | varmt vann |
175 g | sukker (125 + 50) |
5 | egg (3 + 2) |
40 g | smør (usaltet) |
2 dl | kremfløte |
150 g | friske bær |
sitronmelisse | |
biscotti eller annen kjeks |
SLIK GJØR DU
Press sitronene, du trenger ca. 1 ½ dl sitronjuice til denne oppskriften. Legg gelantinplaten i kaldt vann i ca. 10 minutter. Skill tre av eggene og sett eggehvitene til side.
Finn frem en kasserolle og en litt større stålbolle som kan hvile på kasserollen. Fyll kasserollen med vann, men ikke så mye at det kommer i kontakt med bollen. Kok opp vannet. Ha de tre eggeplommene og to hele eggene i stålbollen, sammen med sitronsaft og 125 g sukker, og visp godt sammen. Sett bollen oppå kasserollen, og visp hele tiden – til blandingen blir varm og etter hvert tykner. Løft bollen vekk fra varmen. Klem ut vannet av gelatinplaten og rør den ut i det varme vannet. Ha blandingen oppi sitronkremen sammen med smøret. Rør til blandingen er romtemperert.
Pisk eggehviter og 50 g sukker til stiv marengs, og pisk fløten til en myk krem. Bruk en slikkepott og vend marengsen inn i sitronkremen, og vend deretter inn den piskede kremfløten. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for å blande det hele sammen, slik at du beholder mest mulig luft i desserten.
Fordel sitronmousseen i porsjonsskåler og sett til avkjøling i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne over natten.
Serveres med friske bær og kjeks, for eksempel biscotti eller mandelkjeks.
VELBEKOMME!
Skal det virkelig bare være en gelantineplate i denne oppskriften?
Ja, det stemmer. 🙂
Det skal være 40 g smør i eggekremen. Det står i beskrivelsen:
«Ha blandingen oppi sitronkremen sammen med smøret. Rør til blandingen er romtemperert.»
Skal smøret være kaldt, mykt eller smeltet?
Smøret skal være kaldt, evt. litt romtemperert.
Utrolig god! Takk for super oppskrift!
Blir det dårlig smak med saltet smør? Har ikke annet i dag 2.juledag
Hei!
Skal kremfløten være myk eller stivpisket? Det står først myk krem, men senere at man skal vende inn den stivpiskede kremen
Kremfløten skal piskes til en myk krem. Har endret til «den piskede kremen» slik at det ikke skal være noen tvil om det.
Hvis jeg skal doble porsjonen skal jeg doble gelatinplatene også?
Ja, det tror jeg du bør gjøre. Lykke til!
Takk for rask respons