En av mine favorittingredienser er sitron, som passer godt i både salte og søte retter. Som for eksempel i denne friske og silkemyke sitrondesserten som smaker ypperlig sammen med mine favorittbiscotti.  

Annonse

Ingredienser

3 sitroner (økologiske)
1 gelatinplate
2 ss varmt vann
175 g sukker (125 + 50)
5 egg (3 + 2)
40 g smør (usaltet)
2 dl kremfløte
150 g friske bær
sitronmelisse
biscotti eller annen kjeks

SLIK GJØR DU

Sitronmousse

Press sitronene, du trenger ca. 1 ½ dl sitronjuice til denne oppskriften. Legg gelantinplaten i kaldt vann i ca. 10 minutter. Skill tre av eggene og sett eggehvitene til side.  

Finn frem en kasserolle og en litt større stålbolle som kan hvile på kasserollen. Fyll kasserollen med vann, men ikke så mye at det kommer i kontakt med bollen. Kok opp vannet. Ha de tre eggeplommene og to hele eggene i stålbollen, sammen med sitronsaft og 125 g sukker, og visp godt sammen. Sett bollen oppå kasserollen, og visp hele tiden – til blandingen blir varm og etter hvert tykner. Løft bollen vekk fra varmen. Klem ut vannet av gelatinplaten og rør den ut i det varme vannet. Ha blandingen oppi sitronkremen sammen med smøret. Rør til blandingen er romtemperert.  

Pisk eggehviter og 50 g sukker til stiv marengs, og pisk fløten til en myk krem. Bruk en slikkepott og vend marengsen inn i sitronkremen, og vend deretter inn den stivpiskede kremfløten. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for å blande det hele sammen, slik at du beholder mest mulig luft i desserten.  

Fordel sitronmousseen i porsjonsskåler og sett til avkjøling i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne over natten.

Serveres med friske bær og kjeks, for eksempel biscotti eller mandelkjeks.  

Sitronmousse

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.