Disse deilige rømmebollene med friske bær går unna som varmt hvetebrød, så her er kunsten å være frempå og sikre seg en smakebit før fatet er tomt!
Utgangspunktet for disse herlighetene er rett og slett den vanlige bolleoppskriften, som du blant annet finner oppskriften på HER. I tillegg trenger du:
Ingredienser
rømme | |
friske bær | |
egg , til pensling | |
strøsukker |
SLIK GJØR DU
Lag bolledeigen etter oppskriften (men dropp rosinene). Når deigen har hevet til dobbel størrelse triller du jevnstore boller som du legger på bakepapirkledt stekebrett og presser flate med håndbaken. La bollene etterheve i ca 30 minutter under klede. Lag en fordypning i midten og ha i en teskje rømme. Strø friske bær over rømmen og dytt de forsiktig nedi rømmen. Pensle sammenvispet egg rundt rømmeklatten og strø eventuelt litt strøsukker over.
Stekes ved 225 grader (over- og undervarme) midt i ovnen i 11-15 minutter, avhengig av størrelsen på bollene og stekeegenskapene til ovnen din. La bollene avkjøles på rist, og nyyyt de helst lunkne.
Lag gjerne flere ulike slag boller av en og samme deig. Det som da er viktig at alle bollene på et stekebrett har omtrent samme størrelse slik at du unngår at de blir ulikt stekt.
(Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i Morten Schakendas bakebok.)
Bor du i Osloområdet bør du ta deg en tur på Matstreif på Rådhusplassen på fredag og/eller lørdag. Matstreif er en matfestival med fokus på norsk mat og norske tradisjoner. Rådhusplassen blir omdannet til et folkerikt og summende marked som bugner av grønnsaker, krukker, andre gode råvarer og glade kunder. I bodene treffer du stolte produsenter som presenterer varene sine og villig gir råd om tilberedning og tilbehør. Et lite eldorado for oss matglade, med andre ord.
Jeg skal dit en tur på fredag, blant annet for å være dommer i den nordiske finalen for hjemmekokker, som begynner kl. 15. Kanskje vi treffes da? Ytterligere informasjon og blant annet programmet for Matstreif finner du HER.
Jeg tar turen inn i dag. Satser på å kunne gå litt tidligere fra jobb 🙂
Så nydelig ut!
Men magen eser seg ut bare ved tanken på å spise de.
Så det er godt du er langt unna, for fristelsen hadde vært for stor 😉
Ha en god helg!
melissa
Så flott at du kan bruke ennå mer tid på din store lidenskap 😉
Takk! 😉
Nam, så gode bollene ser ut. Tror jeg har lyst på boller i helgen 😉
Yummy!!:) Eg har allereie handla inn ingrediensane.
Desse skal eg og dottera mi bake imorgon:))
Tusen takk for fantastisk inspirasjon!
Klem:)
Då har vi testa dei ut! Fantastisk gode!!:) Det kjem bilder på bloggen min imorgon 😉 Takk for inspirasjon:))
Så spennende med noe nytt 😀
Skulle så gjerne smakt de der 😉
Tok akkurat et brett ut av ovnen!
Veldig fornøyd med mitt første brett PERFEKTE boller 🙂
Herlig! 🙂
I og med at det er rømme i desse går det ann og fryse de? eller er det boller som helst bør bli spist med en gang?
Hei!
Går det an å bytte ut rømmen med vaniljekrem?
Har du eventuelt en oppskrift på dette?
Hvilken rømme har du brukt? Kan man bruke lettrømme?