Disse deilige rømmebollene med friske bær går unna som varmt hvetebrød, så her er kunsten å være frempå og sikre seg en smakebit før fatet er tomt!
Utgangspunktet for disse herlighetene er rett og slett den vanlige bolleoppskriften, som du blant annet finner oppskriften på HER. I tillegg trenger du:

Annonse

Ingredienser

rømme
friske bær
egg , til pensling
strøsukker

SLIK GJØR DU

Lag bolledeigen etter oppskriften (men dropp rosinene). Når deigen har hevet til dobbel størrelse triller du jevnstore boller som du legger på bakepapirkledt stekebrett og presser flate med håndbaken. La bollene etterheve i ca 30 minutter under klede. Lag en fordypning i midten og ha i en teskje rømme. Strø friske bær over rømmen og dytt de forsiktig nedi rømmen. Pensle sammenvispet egg rundt rømmeklatten og strø eventuelt litt strøsukker over.

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme) midt i ovnen i 11-15 minutter, avhengig av størrelsen på bollene og stekeegenskapene til ovnen din. La bollene avkjøles på rist, og nyyyt de helst lunkne.

Lag gjerne flere ulike slag boller av en og samme deig. Det som da er viktig at alle bollene på et stekebrett har omtrent samme størrelse slik at du unngår at de blir ulikt stekt.

(Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i Morten Schakendas bakebok.)

Bor du i Osloområdet bør du ta deg en tur på Matstreif på Rådhusplassen på fredag og/eller lørdag. Matstreif er en matfestival med fokus på norsk mat og norske tradisjoner. Rådhusplassen blir omdannet til et folkerikt og summende marked som bugner av grønnsaker, krukker, andre gode råvarer og glade kunder. I bodene treffer du stolte produsenter som presenterer varene sine og villig gir råd om tilberedning og tilbehør. Et lite eldorado for oss matglade, med andre ord.

Jeg skal dit en tur på fredag, blant annet for å være dommer i den nordiske finalen for hjemmekokker, som begynner kl. 15. Kanskje vi treffes da? Ytterligere informasjon og blant annet programmet for Matstreif finner du HER.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. I og med at det er rømme i desse går det ann og fryse de? eller er det boller som helst bør bli spist med en gang?

  2. Hei!
    Går det an å bytte ut rømmen med vaniljekrem?
    Har du eventuelt en oppskrift på dette?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.