Dekk opp til rakfiskaften! Med godt tilbehør og noe godt i glasset blir det garantert god stemning!
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
800 g | rakfiskfilet , i biter |
600 g | småpoteter el. |
4 | egg , hardkokte |
8-12 | potetlefser |
Flatbrød | |
250 g | rømme |
smør | |
1-2 | rødløk , i skiver |
1 | purre , finsnittet |
rødbeter | |
dill |
SLIK GJØR DU
Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre og fine. Kok eggene til de er hardkokte, etter ca. 10 minutter. Fjern deretter skallet og del eggene i båter eller mindre biter.
Del opp rakfisken i passelige biter, og skjær opp grønnsakene som angitt. Fordel fisk, grønnsaker og egg på et stort fat eller flere små. Serveres med rømme, rødbeter, smør, flatbrød og dill som tilbehør.
Fordel fisk, grønnsaker og egg dill på lefsene og topp det hele med rømme, rødbeter og dill. Nytes gjerne sammen med noe godt i glasset.
VELBEKOMME!
Publisert 9. 12. 2020
Rakfisk er definitivt et av høstens- og julens høydepunkt for oss! Morsomt å lese at vi bruker flere felles ingredienser. Rødbeter har vi aldri prøvd til, men nå skal det på bordet sammen med rakfisken når vi spiser den 2. juledag. Vi bruker i tillegg ertepuré og erterbrød, en variant av flatbrød laget med erter. Sistnevnte er enn personlig favoritt til rakfisken 🙂
Alt godt ønskes deg og dine for jule- og nyttårshelgen!
MVH Mette
Takk for tips! God jul ønskes deg også! 🙂