ANNONSE MENY

I desember dyrker vi de rike mattradisjonene våre, og nyter ribbe, pinnekjøtt, rakfisk, lutefisk, sild og andre godsaker som sjelden står på bordet ellers i året. Vi vil gjerne ha god, norsk lokalmat og vi vil vite hvor den kommer fra. MENYs flinke kokker har reist landet rundt og funnet Matskatter som har en unik smak, kvalitet og historie, laget av stolte lokalmatprodusenter som brenner for godt håndverk. Du finner et rikt utvalg av Matskatter fra hele landet hos din lokale MENY-butikk og på meny.no.

MENY har utfordret meg til å lage noe godt av noen av Matskattene. Valget falt denne gangen på deilig rakfisk fra Noraker gård, en gammel slektsgård i Valdres som har gått fra far til sønn siden 1500-tallet. Her har de perfeksjonert kunsten å lage rakfisk av høy kvalitet, noe som har gjort at de kan smykke seg med flere priser. Rakfisken leveres i tre modningsgrader fra mild, lagret og vellagret, så her er det noe for enhver smak. Som tilbehør serverer jeg blant annet Perlepoteter fra Bjærtnæs & Hoel i Vestfold, samt flatbrød, rømme og smør fra Røros. Dekk opp til rakfiskaften du også – eller kjøp med deg andre matskatter neste gang du skal handle.

Annonse

Ingredienser

800 g rakfiskfilet , i biter
600 g perlepoteter el.
4 Jacobs økologiske gårdsegg , hardkokte
8-12 potetlefser
Rørosflatbrød
250 g Rørosrømme
Rørossmør
1-2 rødløk , i skiver
1 purre , finsnittet
rødbeter
dill

SLIK GJØR DU

Rakfisk med tilbehør

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre og fine. Kok eggene til de er hardkokte, etter ca. 10 minutter. Fjern deretter skallet og del eggene i båter eller mindre biter.

Del opp rakfisken i passelige biter, og skjær opp grønnsakene som angitt. Fordel fisk, grønnsaker og egg på et stort fat eller flere små. Serveres med rømme, rødbeter, smør, flatbrød og dill som tilbehør.

Rakfisk med tilbehør

Fordel fisk, grønnsaker og egg dill på lefsene og topp det hele med rømme, rødbeter og dill. Nytes gjerne sammen med noe godt i glasset.

Rakfisk med tilbehør

Husk å se etter Matskatt-merket neste gang du handler mat, og oppdag smakfull kvalitetsmat fra hele landet. Les mer her om lokale matskatter som smaker ekstra godt i julen.

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med MENY. Du kan kjøpe alle ingrediensene i MENYs nettbutikk. Les mer om MENYs nettbutikk her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Rakfisk er definitivt et av høstens- og julens høydepunkt for oss! Morsomt å lese at vi bruker flere felles ingredienser. Rødbeter har vi aldri prøvd til, men nå skal det på bordet sammen med rakfisken når vi spiser den 2. juledag. Vi bruker i tillegg ertepuré og erterbrød, en variant av flatbrød laget med erter. Sistnevnte er enn personlig favoritt til rakfisken 🙂
    Alt godt ønskes deg og dine for jule- og nyttårshelgen!
    MVH Mette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.