En god potetsalat kan brukes til så mangt, som for eksempel til julens koldtbord, til spekematbuffeten på påskefjellet eller på sommerfesten. Her komme min potetsalatfavoritt - med epler og en dressing med et hint av sennep. Prøv den du også!
Ingredienser
POTETSALATEN
1000 g | poteter |
2 | epler , i terninger |
1/2 | purre , i tynne skiver |
spirer eller gressløk til dekor |
DRESSINGEN
300 g | crème fraîche eller rømme |
2 ss | majones |
2-3 ts | dijonsennep |
1-2 ts | sitronsaft |
1-2 ts | honning |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Skrell potetene og kok den i lettsaltet vann, til de er møre. Avkjøl potetene helt. Kok gjerne potetene dagen før og la dem stå i kjøleskapet over natten. Skjær de avkjølte potetene i jevnstore terninger.
Rør sammen crème fraîche og majones, og smak til med sennep, honning og sitron til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Smak til med salt og rikelig med nykvernet sort pepper. Husk at potetene er ganske milde på smak, så la det smake litt!
Vask purreløken, skjær den opp i ringer og tilsett i dressingen. Bruk både litt av den hvite delen og den grønne. Skjær eplene i jevnstore terninger og tilsett i dressingen, sammen med potetterningene. Vend det hele forsiktig sammen. Rett før servering gir du salaten et dryss med friske urter, spirer eller litt av det grønne på purren.
TIPS
- Salaten er ganske holdbar og kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i flere dager.
- Varier oppskriften ved å tilsette for eksempel reddiker og/eller vårløk i salaten.
VELBEKOMME!
Mange gode oppskrifter her…
Må prøves…
Mvh
Turid
Skal det helst være røde eller grønne epler?
Det er opp til deg. 🙂