En god potetsalat kan brukes til så mangt, som for eksempel til julens koldtbord, til spekematbuffeten på påskefjellet eller på sommerfesten. Her komme min potetsalatfavoritt - med epler og en dressing med et hint av sennep. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

POTETSALATEN

1000 g poteter
2 epler , i terninger
1/2 purre , i tynne skiver
spirer eller gressløk til dekor

DRESSINGEN

300 g crème fraîche eller rømme
2 ss majones
2-3 ts dijonsennep
1-2 ts sitronsaft
1-2 ts honning
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Skrell potetene og kok den i lettsaltet vann, til de er møre. Avkjøl potetene helt. Kok gjerne potetene dagen før og la dem stå i kjøleskapet over natten. Skjær de avkjølte potetene i jevnstore terninger.

Rør sammen crème fraîche og majones, og smak til med sennep, honning og sitron til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Smak til med salt og rikelig med nykvernet sort pepper. Husk at potetene er ganske milde på smak, så la det smake litt!

Vask purreløken, skjær den opp i ringer og tilsett i dressingen. Bruk både litt av den hvite delen og den grønne. Skjær eplene i jevnstore terninger og tilsett i dressingen, sammen med potetterningene. Vend det hele forsiktig sammen. Rett før servering gir du salaten et dryss med friske urter, spirer eller litt av det grønne på purren.

Potetsalat med eple

TIPS

  • Salaten er ganske holdbar og kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i flere dager.
  • Varier oppskriften ved å tilsette for eksempel reddiker og/eller vårløk i salaten.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste