PLOMMECHUTNEY MED CHILI OG INGEFÆR

Jeg har lenge gledet meg til å dele denne oppskriften med dere, for den er sååå god! Deilige plommer, epler, rosiner, ingefær, rødløk og chili, for å nevne noe - i deilig harmoni. Det er ikke måte på hvor mange gode smaker du får plass til i det lille syltetøyglasset - og det beste av alt at smakene blir enda bedre etter en måned eller to.

Plommechutney smaker nydelig som tilbehør til ost, kjøttretter, kylling vilt, and - ja det meste. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang, for plommechutney er en ypperlig spiselig gave å gi bort!

Annonse

Ingredienser

1 kg plommer , i biter
3 epler , i biter
100 g rosiner
1 rødløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
2 ts fersk ingefær , revet
1 rød chili , finhakket
1 kanelstang
2 dl hvitvinseddik
1/2 ts salt
350 g brunt sukker , smak til

SLIK GJØR DU

Plommechutney

Ha alle ingrediensene i en kjele. Det kan være lurt å holde igjen litt av sukkeret og heller smake til underveis. Bruk gjerne brun farin, den fuktige typen, da den tilfører en god aroma i chutneyen. Hvor mye sukker du trenger vil være avhengig av hvor søt/syrlig frukten din er. Gi det hele et forsiktig oppkok under omrøring, og la det småkoke uten lokk, til fruktblandingen begynner å tykne noe. Det tar ca. 1 time. Rør av og til. Smak til med mer sukker, om nødvendig. Fjern kanelstangen.

Ha chutneyen på varme og rene glass (se tips over), og sett umiddelbart på lokket. La chutneyen avkjøles helt, før du setter den kaldt og mørkt. Plommechutneyen er holdbar og blir enda bedre om den får stå litt. Vent derfor gjerne 2-3 måneder før du spiser den (men den er god nylaget også).

Nytes som tilbehør til ost, til kjøtt- og kyllingretter – den er for eksempel nydelig til vilt og and!

Har du lyst til å lage mer mat med plommer? Sjekk ut alle “plommeoppskriftene” mine her.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Gleder meg til å prøve plommechutney, men kunne jeg brukt eplesidereddik i stede? Og skal det være en kg plommer med skall?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.