Laks er populær mat for både store og små, og har her fått selskap av silkemyk pepperrotkrem og supergrønnsaken grønnkål. Grønnkål er proppfull av vitaminer, mineraler, kostfiber og andre helsebringende plantestoffer. Men viktigst av alt er den kjempegod på smak!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PANNESTEKT LAKS

700 g laksefilet , i porsjonsstykker
nøytral olje
salt og pepper

SMØRDAMPET GRØNNKÅL

250 g grønnkål , strimlet
2 1/2 dl vann
2 ss smør
salt
100 g cherrytomater , delt i to
1/2 sitron , revet sitronskall

PEPPERROTKREM

2 dl crème fraîche
1-2 ss pepperrot , finrevet (smak deg frem)
1/2 sitron , revet sitronskall
salt
gressløk , snittet

TILBEHØR

4 porsjoner villris eller poteter
2-3 ss gresskarkjerner , ristet

SLIK GJØR DU

Kok risen etter anvisningen på pakken. Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne, til de begynner å ”poppe”. Legg til side.

Bland sammen ingrediensene til pepperrotkremen. Smak til med pepperrot og revet sitronskall (kun det gule). Får du ikke tak i fersk pepperrot kan du benytte pepperrot på tube.

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en klatt smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La laksen hvile et par minutter før den serveres.

Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en romslig gryte. Ha i vann, ca. 1 cm fra bunnen, og kok opp. Tilsett 1 ss smør, salt og grønnkålen, og la det koke på litt over middels varme i et par minutter, til grønnkålen faller sammen. Hell av restvannet og tilsett 1 ss smør, cherrytomatene og sitronskallet. Krydre med salt og pepper og server umiddelbart.

Servér laksen sammen med den smørdampede grønnkålen. Topp laksen med pepperrotkremen og dryss de ristede gresskarkjernene over. Server risen ved siden av (eller kokte poteter, hvis du heller foretrekker det).

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg prøvde oppskriften din i dag å vil bare si at den var helt magisk god.
    Du er så inspirerende og der er en fryd å lese bloggen din:)

  2. Dette så veldig godt 🙂 det beste med bloggen og boken din er at man er 100%sikker at man vil lykkes om man følger oppskriften. Og at det smaker veldig godt. Av og til prøver jeg andre oppskrifter man finner på nettet, men veldig ofte blir det mislykket fordi oppskriften ikke er prøvd godt nok ut antagelig. Men dine oppskrifter er tydelig kvalitetssikret og enkle å følge – derfor blir resultatet alltid bra. Gleder meg til kokebok nr 2 🙂 stå på videre!

  3. Dette var utrolig godt! Skal lages igjen. Resten av kokte poteter skal blandes med pepperrot kremen til potetsalat.

  4. Kan man lage pepperrotkremen dagen før? Med små barn er man ute etter alt som kan fikses etter leggetid ?

  5. Høres og ser veldig godt ut! Skal prøve den på onsdag. Da får jeg noen venner på besøk. Ofte synes jeg det er enklere å ovnsbake fisk, men det ser jo veldig lekkert ut med denne stekeskorpen. Dekker du til fisken mens grønnkålen tilberedes? Hvis ikke risikerer vel fisken å bli kald, eller tar jeg feil? Jeg får kanskje lage et prøvestykke til meg selv i morgen.

  6. Jeg lagde denne i går, og den var helt fantastisk god! Rykker opp i favoritt-kategorien. Tusen takk for mange gode oppskrifter. Hilsen fast leser av bloggen de siste 10 år 🙂

    1. Takk for din tilbakemelding! Det er alltid gøy (og nyttig) å høre at oppskriftene faller i smak andre steder enn hos oss, også. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste