Er du klar for å lage pinsa? Pinsa har sitt opphav fra Roma i Lazio-regionen og er en slags blanding mellom focaccia og pizza. Deigen, som gjerne også tilsettes litt rismel, lages et par dager før den skal stekes, og formes deretter til ovale, tykke deigemner.
Kunsten er å trykke ut pinsaene med hendene, og samtidig beholde mest mulig luft i deigen. Pinsa stekes på bakestål eller bakestein, og skal være sprø på utsiden og myke inni. Pinsa kan pensles med litt olivenolje og få et dryss med flaksalt, og nytes som den er - eller toppes med alskens godsaker etter smak og behag. Her får du oppskrift på en enkel pinsa, med olivenolje og flaksalt.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
900 g | pizzamel (tipo 00) |
75 g | rismel |
Bli medlem for å lese videre
Som medlem får du blant annet:
- Tilgang til alle oppskrifter og artikler
- Tilgang til alle uke- og festmenyer
- Svarprioritet i kommentarfeltet
Allerede medlem? Logg inn her