Er du klar for å lage pinsa? Pinsa har sitt opphav fra Roma i Lazio-regionen og er en slags blanding mellom focaccia og pizza. Deigen, som gjerne også tilsettes litt rismel, lages et par dager før den skal stekes, og formes deretter til ovale, tykke deigemner.

Kunsten er å trykke ut pinsaene med hendene, og samtidig beholde mest mulig luft i deigen. Pinsa stekes på bakestål eller bakestein, og skal være sprø på utsiden og myke inni. Pinsa kan pensles med litt olivenolje og få et dryss med flaksalt, og nytes som den er - eller toppes med alskens godsaker etter smak og behag. Her får du oppskrift på en enkel pinsa, mens varianter med topping kommer i et senere innlegg.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

900 g pizzamel (tipo 00)
75 g rismel

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste