Baguette er et fransk brød, som er karakteristisk i formen ved at det er langt og slankt (baguette betyr visstnok "pinne" på fransk). Baguetter er godt tilbehør til for eksempel supper og gryteretter, fylt med salat og deilig pålegg til sommerens piknik, eller som underlag til crostini for festelige lag eller en liten munnfull hvis du ellers vil unne deg litt ekstra.

Ingredienser

500 g hvetemel
1 ts havsalt
15 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
3 1/2 dl vann , ca. 20 grader

SLIK GJØR DU

Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekroker, hvis du har. Ha alle ingrediensene i bakebollen og elt deigen godt i ca. 10 minutter. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs, eller litt mer vann dersom den virker tørr. Kjør deigen først på lav hastighet, og deretter litt høyere hastighet. Du skal nå ha en blank og fin deig. Dekk bollen med plast eller klede og la deigen heve til dobbel størrelse, etter ca. 1 time.

Ha deigen på melet bakebord og del den opp i tre like store deler. Form til boller og la dem hvile i ca. 5 minutter. Press bollene flate og brett deigen inn mot midten fra hver langside. La deigen hvile et par minutter til, og rull deretter til baguetter, 30-35 cm lange (omtrent like lange som lengden på bakebrettet ditt).

Legg baguettene med skjøten ned på et bakepapirkledd bakebrett. Dryss litt mel over dem og la dem etterheve under et klede i ca. 1 time.

Snitt baguettene på skrå eller tvers med en skarp kniv og stek dem midt i ovnen ved 230 grader, til de er gylne og gjennomstekte. Det tar ca. 20 minutter, og du hører en hul lyd når du “banker” forsiktig under baguetten. Avkjøl baguettene på rist.

Baguetter

TIPS

 • Baguettene kan gjerne fryses. La baguettene tine i romtemperatur, og stek dem gjerne noen minutter på ca. 150 grader varmluft i noen minutter.
 • Bytt gjerne ut noe av hvetemelet med fint sammalt mel, så får du en litt sunnere variant.
 • Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Doble mengden på ingredienser, med unntak av gjæren – her er det tilstrekkelig å øke med inntil 50%.

Lykke til!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mmmm…ser for meg nybakt baguette, ferske reker og hjemmelaget maiones, slik det skal være om sommeren:) Takk for inspirasjon Trine, jeg har mye å lære å på brød- og bakefronten!

  Ønsker deg en riktig god pinse!

  A

 2. Jeg prøvde oppskriften på bagettene dine i går….og de ble kjempegode. Hadde på godt pålegg og da var det bare å nyte 🙂 Du har en kjempefin side, Trine…. Da nå du ha en fortsatt fin pinse.

 3. Tack. Jag har letat efter ett bra recept på baguetter och dessa blev utmärkta. Troligtvis pga olivoljan. De andra recepten jag prövat har haft mer mjöl och vanlig matolja (solrosolja).

 4. Super oppskrit. Enkel og resultatet ble veldig bra 🙂 Laget de en gang og går igjen med å sette en ny deig nå.

 5. SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSlurp!!! Bakte disse deilige baguettene og serverte dem til hjemmelaget fiskesuuppe – Tusen takk Trine 😀

 6. Hei!

  Har baka disse flere ganger,men fikk i går lyst på litt ekstra
  godt “suppe”-brød.
  Tilsatte ca 2 dl reven mozarella og en god neve frisk basilikum i deigen.
  Strødde over litt ekstra ost før steking.
  Namme namm 🙂

  Kjersti 🙂

 7. Hei Trine!

  Takk for en fantastisk blogg. Har testet mange av oppskriftene dine, også disse baguettene, og alt smaker supert!

  Har du noe tips til å lage hvitløksbaguetter?

  1. kan evt skjære opp brødet etter t den er stekt og legge små hvitløksmør klumper imellom. eller du kan gjøre det før du steker brødet. resultatet blir det samme.

 8. Kjører på med dobbel porsjon- ingen grunn til å knusle når bakern (obs!! Trine, ikke meg ;o) har bevist at hun vet hva hun snakker om og alle kommentarer er positive!
  Blir grilla laks med salat og baguetter i kveld! Perfekt ♥

 9. Hei Trine

  Har prøvd denne oppskriften et par ganger nå. Ender opp med å måtte bruke mye mer mel enn det som står i oppgitt! Den blir rett og slett altfor klissete hvis jeg ikke hiver i en god del mer mel. Dette virker jo som en veldig enkel og grei oppskrift, og det ser ut som at andre har hatt suksess med den, så skjønner ikke helt hva som går galt?

  1. Jeg har samme erfaring, og finner at der oppskriftens 400 gram hvetemel tilsvarer 6 dl mel, så bruker jeg 7 dl. Da går det bra. Denne relasjonen 7 dl mel og 3 dl vann+olje er også det en kan finne i pizzaoppskrifter.

 10. Min samboers favoritt på søndagene 🙂 setter deigen lørdags kveld og lar den heve i kjøleskap over natten 🙂
  Alltid like gode 🙂

 11. Hei Trine,
  Jeg prøver meg på disse akkurat nå, men lurte litt på en ting. Når deigen er ferdig hevet, og du deler den i tre, skal man ikke kna den før man strekker den? Det ble litt sånn bittelitt forsiktig knaing her, men de ble ganske ruglete (litt ekstremrustikke, kanskje). Nå har de etterhevet i snart en time. Jeg venter bare på at ovnen skal bli varm.

 12. Hei.
  Denne oppskriften har jeg prøvd et par ganger. Fått mye skryt av den, har brukt den til supper og salater. (må nok bruke litt mer mel, ja)
  Takk 🙂

 13. Hei Trine!

  Super oppskrift, lurer på om du har noen gode tips til hvitløksbaguetter? 🙂

  På forhånd, takk!

 14. Laget disse fra Trine 2 i går. Litt annen fremgangsmåte der. Ble veldig gode 😀 Jeg tok to av baguettene og laget en med hvitløksmør og en med kryddersmør. La da først litt inni deigen før jeg brettet sammen og rullet ut til pølser, så skar jeg litt dypere snitt etter siste heving og la oppi smøret. Ble en stor hitt rundt bordet! 🙂

 15. Hadde 4 fedd hvitløk og litt Herbes de provence i oppskriften og dobblet den. Veldig spent nå

 16. Trines matblogg e veldig bra og hu forklare godt.Hu seie kor i ovnen brettå ska stå,kor lenge maskinen ska jobbe med gjærdeig og sånne ting.Det samme med formkaker og kjeks,Tusen takk,lett å følge deg❣️

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste