Det er mange studenter som har spurt om jeg ikke kan legge ut oppskrifter som ikke krever så kostbare ingredienser. Jeg har nå laget en ny tag som heter budsjett, og jeg har også merket noen av de "rimelige" oppskriftene som allerede ligger i bloggen, og flere kommer etter hvert.
Forleden skulle jeg lage middag til bare meg selv, og valget falt på en enkel pastarett med tomat. Kjapp, enkel, rimelig og ikke minst - god mat med mye smak (til tross for en beskjeden ingrediensliste). Det enkle kan ofte være det beste, forutsatt at du har råvarer av god kvalitet tilgjengelig. Det er i denne retten viktig å satse på tomater av god kvalitet, men har du ikke rødvinseddik, friske krydderurter eller parmesan tilgjengelig, så kan du droppe det.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

75-100 g pasta (ca.)
5 cherrytomater , i båter
1 fedd hvitløk , finhakket
frisk basilikum eller persille , finhakket
2 ss olivenolje , extra virgin
1 ss rødvinseddik
maldonsalt
sort pepper , nykvernet
olivenolje , extra virgin
parmesan , i flak

SLIK GJØR DU

Kok pastaen etter anvisningen på pakningen.

Bland tomatbåter, finhakket hvitløk, olje, eddik, basilikum, salt og pepper i en liten bolle og la det marinere så lenge du har tid.

Ha pastaen på en tallerken og fordel tomatblandingen over. Ringle over litt olivenolje, ha på litt nykvernet sort pepper og server! Serveres med fersk parmesan og godt brød.

Velbekomme!

Har du forslag til gode og rimelige retter som kan passe under tagen budsjett, så send meg gjerne en epost.

Skriv ut
  1. Enkle pastaretter kan være utrolig godt når man har god pasta. Vi har etterhvert begynt å kjøpe pasta på Jacobs, der har de mange gode. Utrolig hvor stor forskjell det kan være på et produkt som har så få ingredienser.

  2. Supert med litt rimeligere retter! Er selv student og da er det ikke alltid det er like lett å ta seg råd til de dyreste ingridensene, men det er jo fortsatt mulig å lage gode og sunne middager!

    Takk for gode og fine oppskrifter!

  3. Denne retten er min favoritt når jeg er hjemme alene! Jeg bruker forresten sherryeddik i stedet for rødvinseddik og det funker fint det også 🙂

  4. Bruker oppskriften din på Kylling i curry, men bytter ut endel av ingrediensene med billigere alternativer:
    700 g kyllingfilet eller lårfilet, i biter (Bytter ut dette med kikerter)
    1 boks kokosmelk (4 dl) (Bruker melk, liker ikke kokosmelk)
    1 rødløk, i tynne båter (Sjalottløk)
    3 hvitløksfedd, finhakket
    ½ rød chili, finhakket (*)
    1-2 ss revet, frisk ingefær (*)
    1-2 ss tomatpuré
    4-6 ts rød currypasta
    1-2 gulrøtter, i tynne strimler
    1 rød paprika, i tynne strimler (Liker ikke paprika, så bruker ikke det)
    1/2-1 lime, saft (Sitronsaft på flaske)
    1-2 ss thai fishsauce
    1-2 ts sukker
    100 g cherrytomater, i biter
    frisk koriander, hakket (*)
    4 porsjoner jasminris, tilberedt etter anvisningen på pakken

    *bruker krydderversjoner i stedet, og tilsetter det til slutt. Hiver også oppi endel karrikrydder, og en boks hakkede tomater for mer mat.

    Superbillig! 🙂 Og veldig godt med hvitløksbrød til. Skulle hilse fra pappa 🙂

  5. Hei, det at det er tilsatt animalsk løpe i parmesan og i en rekke andre oster du har på denne bloggen gjør at rettene ikke er vegetar. Har du tenkt over dette? Har du i det hele tatt en kommentar til dette?

    1. Parmesan er som regel et tilbehør i vegetarrettene på bloggen, og kan fint utelates eller erstattes med en annen ost. Jeg tenker at vegetarianere er oppmerksom på hva parmesan og andre fastoster er tilsatt, og at de eventuelt benytter en annen ost som tilbehør til denne retten.

      Dersom jeg fjerner taggingen «vegetar» på alle vegetarretter som inneholder parmesan vil mange gode vegetarretter ikke komme opp ved søk, og det er vel ikke ønskelig, vel?

    1. Balsamicoeddik eller hvitvinseddik smaker også godt i denne retten, eller så kan du droppe eddiken.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste